“Hayalimdeki Türkiye” konulu kompozisyon yarışması  
“Hayalimdeki Türkiye” konulu kompozisyon yarışması

“Hayalimdeki Türkiye” konulu kompozisyon yarışması

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Fransa´da yaşayan, Türkçe ve Türk Kültürü derslerine devam eden öğrencilere yönelik düzenlenen ve 500 kelimeden oluşan “Hayalimdeki Türkiye” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabul etti.

“Hayalimdeki Türkiye” konulu kompozisyon yarışması

Paris Eğitim Müşavirliği ile Turizm ve Tanıtma Müşavirliği iş birliğinde Fransa´da yaşayan, Türkçe ve Türk Kültürü derslerine devam eden 10-14 yaş arası öğrencilere yönelik 500 kelimeden oluşan “Hayalimdeki Türkiye” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, MEB Tevfik İleri Salonunda Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tarafından kabul edildi.  

 

Yarışmada beş günlük Türkiye gezisi ile ödüllendirilen öğrenciler ile birlikte öğretmen ve Fransız idarecileri kabul eden Erdem, öğrenci ve öğretmenleri Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Yarışmada Türkiye gezisi ile ödüllendirilen öğrencileri tebrik eden Erdem, bu tür projelerin devam ettirilmesinin ve iki ülke arasında ziyaretlerin artırılmasının faydalı olacağını vurguladı. Erdem, Fransa’da yaşayan vatandaşların ve çocuklarının aynı zamanda Türk kültürü ve dilini unutmaması gerektiğinin altını çizerek, Fransa’da Türkçe öğretimi konusunda yapılması planlanan değişiklikleri her iki ülke bakanlıklarının takip ettiğini ifade etti.

 

Grupta yer alan Fransız Müfettiş Françoise Lancreot ise, kendilerini kabul ettiği için Bakan Yardımcısı Erdem’e teşekkür etti. Türk öğrencilerin kültürlerini tanımalarının çok önemli olduğunu, bu gezinin bu açıdan faydalı olduğunu belirten Lancreot, Türk Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen görevlendirerek Fransa’da Türkçe derslerini yürütmesinden memnun olduklarını söyledi. Türkçe derslerinin uygulanmasında yapılacak değişikliklerde Türk çocukların ve Türkçe öğrenmek isteyen diğer öğrencilerin faydasına olacak şekilde düzenlemeler yapılması konusunda tarafların iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

 

Görüşmede söz alan öğretmen ve öğrenciler, bu ziyaretin gerçekleştirilmesinden ötürü Bakanlık yetkililerine teşekkür ederek, ziyaretin çok olumlu geçtiğini, derslerde öğrendikleri konuları yerinde görme ve uygulama imkânı edindiklerini belirttiler.

 

Erdem, görüşmenin ardından öğrenci, öğretmen ve Fransız yetkililere hediyeler verdi.

          

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.