ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ "DUVAR BOYASI" ÜRETİYOR  
ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ "DUVAR BOYASI" ÜRETİYOR

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ürettikleri duvar boyasıyla 2 yılda 1 milyon 109 bin lira gelir elde etti. Okul, öğrencilere hem uygulamalı eğitim imkânı sağlarken hem de aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerinin ürettiği duvar boyasından 2 yılda 1 milyon 109 bin lira gelir elde edildi.
 
Okul Müdürü Özlem Tatar, 2015'te açılan Kimya Bölümü'nde dezenfektan, temizlik malzemesi, maske gibi ürünlerin ardından 2 yıl önce de duvar boyası üretimine başladıklarını söyledi.
 
Boyayı "Aditek" ismiyle piyasaya sürdüklerini ifade eden Tatar, "Bu alanda döner sermayeye ciddi katkı sağlandı. Geride kalan sürede 10 bin litre boya üreten okulumuz, 2 yılda 1 milyon 109 bin lira kazanç elde etti. Böylelikle öğrencilerimize derste öğrendiği bilgileri uygulayacağı ortamları hazırlarken bir yandan da yaşayarak öğrenme imkânı sağladık." dedi.
 
Aile ve ülke ekonomisine katlı sağlayan, girişimci, meslek ahlakına ve millî değerlere sahip üretken gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Tatar, "Ülkemizde yaşanan afet sonrasında yapımı tamamlanan deprem konutlarına boya anlamında katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.
 
Kimya öğretmeni Hacı Kuruş ise atölyede 6 personel ile 150 öğrenci olduğunu söyledi.
 
Öğrencilerden Yunus Aksu da bir yandan para kazanırken diğer yandan meslek öğrendiğini, hayalinin ise kendisine ait işletme açmak olduğunu kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.