Ankara´da Yapımı Tamamlanan Okulların Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi  
Ankara´da Yapımı Tamamlanan Okulların Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Ankara´da Yapımı Tamamlanan Okulların Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Bakan Avcı: “Eğitimimizde sadece fiziki sorunlar değil, vesayetler, statükocu anlayışlar, haksızlıklar, imkânsızlıklar, mahrumiyetler, ayrımcılıklar, medeniyetimizin değerlerine yabancılaşma gibi en temel sorunlar, hükümetlerimiz döneminde sabır ve gayretle birer birer çözüldü, çözülmeye devam ediyor.“

Ankara´da Yapımı Tamamlanan Okulların Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Ankara´da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisi, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, törendeki konuşmasında, yapımı tamamlanarak, hizmete alınan 134 okul binası, 17 spor salonu, 3 öğrenci pansiyonu ve 1 konferans salonunun açılışının yapıldığını belirtti.

 

Açılışı yapılan okullardan bir kısmının kendi binaları tamamlanıncaya kadar geçici olarak başka okulların bünyesinde, bir kısmının da eksiklikleri nedeniyle resmi açılışları yapılamayan kendi binalarında eğitim ve öğretime açıldıklarını aktaran Bakan Avcı, "Bugün, hamdolsun, bu eksiklikleri giderildiği için, şimdi yenileriyle birlikte bu okulların da toplu resmi açılışlarını yapıyoruz. 460 milyon liraya mal edilerek bakanlığımızın hizmetine sunulan bu eserlerin eğitim dünyamıza çok önemli katkılarda bulunacağına yürekten inanıyorum" dedi.

 

Eğitimde büyük hamle hükümetlerimiz tarafından gerçekleştirildi

 

Bakan Avcı, çocukların daha iyi bir eğitim alması için yapılan işlerden ve hayırsever vatandaşların gönülden katkılarından duyduğu sevincini dile getirdi.

 

Ülkemizdeki ilk ciddi eğitim hamleleri olan II. Mahmud ve daha sonra Sultan Abdülhamit tarafından başlatılan eğitim seferberliklerinin ne yazık ki ülkenin içerisine sürüklendiği siyasi sıkıntılar sebebiyle büyük ölçüde akim kaldığını bildiren Bakan Avcı, bu yüzden 20. yüzyılın başlarında okul sayılarının parmakla sayılacak kadar az olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyetin ilk yıllarında, çoğu il merkezinde ortaokul, lisenin bulunmadığını, köylerde ve kasabalarda yaşayan çocukların eğitim imkânından mahrum kaldığını anlatan Bakan Avcı, şunları kaydetti:

 

"Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, genç cumhuriyetin eğitim alanındaki bütün özverili çabalarına rağmen özellikle Çanakkale Savaşı sırasında bütün bir eğitimli kuşağı yitirmiş olmamızın acısını ve eğitime de yansıyan olumsuz sonuçlarını hep yaşadık. Sonra rahmetli Menderes’in öncülüğünde başlatılan eğitim hamlesiyle yepyeni eğitim kurumları bütün Anadolu’da serpilmeye başladı. İzleyen kırk yıl boyunca da şüphesiz eğitimde önemli mesafeler aldık. Ama asıl büyük hamle son 12 yıl boyunca eğitimi birinci önceliğimiz olarak kabul eden hükümetlerimiz tarafından gerçekleştirildi, gerçekleştiriliyor. Bir seferberlik ruhuyla yürüttüğümüz bu çalışmalar bugün de artarak sürüyor."

 

Toplu açılış töreninde sadece Ankara’da 155 eğitim tesisinin birden açılışının yapıldığını aktaran Bakan Avcı, "Tek başına bu tören bile göstermektedir ki, eğitimimiz bir zamanlar hayal edilemeyen rakamlara ve büyüklüğe ulaşmıştır. Bu gerçekten de gurur veren bir tablodur" ifadesini kullandı.

 

İleri´nin halefi olmakla iftihar ediyorum

 

Törenin yapıldığı Anadolu İmam Hatip Lisesine adı verilen merhum Tevfik İleri´nin, eğitimi halkın değerlerine uyumlu hale getirmek için çabalayan bir bakan ve mütefekkir olduğuna işaret eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

 

"Halefi olmakla iftihar ettiğim merhum Ahmet Tevfik İleri, Çanakkale’de genç bir memur olarak görev yaparken, Çanakkale Şehitleri’nin o yıllardaki yalnızlığına ve unutulmaya mahkûm edilmesine dayanamamış ve bugün de bir gelenek halini alan toplu ziyaretleri başlatmıştır.  İnanıyorum ki merhum İleri’nin Milli Eğitim Bakanı olarak İmam Hatip Liselerinin, Yüksek İslam Enstitülerinin açılışına öncülük etmesi, O’nun Çanakkale Şehitleri’ni ziyaretlerinde hissettiği sorumluluğun bir neticesidir. Ve inanıyorum ki bu okulların açılması o şehitlerin ruhunu şad etmiştir. Tevfik İleri’den yarım yüzyıl sonra ülkemiz büyük bir hamleyi daha başlattı. Eğitimimizde sadece fiziki sorunlar değil, vesayetler, statükocu anlayışlar, haksızlıklar, imkânsızlıklar, mahrumiyetler, ayrımcılıklar, medeniyetimizin değerlerine yabancılaşma gibi en temel sorunlar, hükümetlerimiz döneminde sabır ve gayretle birer birer çözüldü, çözülmeye devam ediyor."

 

Bakan Avcı, konuşmasının sonunda açılışı yapılan eğitim tesislerinin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlar getirmesini diledi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.