ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MUTLU  
ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MUTLU

ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MUTLU

Türkiye'nin giderek daha güçlü hale gelen savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik elemanı yetiştirmek için MEB ve ASELSAN işbirliği ile kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 120 öğrenci ile eğitime başladı.   

2019 LGS kapsamında öğrencilerin yerleştiği okulda ilk defa %1'lik dilimden mesleki ve teknik ortaöğretime öğrenci alınmış oldu. Yeni binasında eğitime başlayan okulu MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ziyaret etti. Ziyarete Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, daire başkanları ve Ankara Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar eşlik ettiler.
 
Ziyarette İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları etkinliği izleyen Özer, okul müdüründen detaylı bilgi aldı. Sınıfları tek tek gezen Özer öğrencilerin taleplerini dinledi. Daha sonra öğretmenlerle toplantı yapan Özer şunları söyledi: "ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim-öğretime çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk defa mesleki ve teknik ortaöğretimde %1'lik dilimden öğrenci aldık. Bu yıl öğrencilerimiz İngilizce hazırlık sınıfına devam ediyorlar. Bugün öğrencilerimizin hazırladıkları etkinliğe katılmak üzere okulumuza arkadaşlarımızla geldik. Öğrenci ve öğretmenlerimizle görüştük. Öğrencilerimizin hem eğitim ortamlarından hem de aldıkları eğitimden memnun olduklarını görmek, beklentilerinin ötesinde bir eğitim aldıklarını işitmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Farklı illerden çok sayıda öğrencimiz bulunuyor. Bu tip projeleri başlatmak kadar başarılı bir şekilde sürdürebilmek büyük önem arz ediyor. Bakanlığımız tüm imkânlarını bu okulumuzda kalitenin artması için seferber ediyor. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz de büyük bir heyecan duyuyorlar. Bu süreci başarı ile yürüten Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze ve Ankara İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca ASELSAN Genel Müdürü Sayın Haluk Görgün ve Savunma Sanayi Başkanı Sayın İsmail Demir'e desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu okulumuz savunma sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknik eleman ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak ve diğer okullarımız için de rol model oluşturacaktır."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.