Bakan Avcı, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti  
Bakan Avcı, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

Bakan Avcı, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 81 ilden gelen 204 öğretmenlerle Bakanlık Başöğretmen Salonu´nda bir araya geldi.

Bakan Avcı, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

Salonda bulunanları "Sevgili öğretmenler, Ankara´ya hoşgeldiniz" sözleriyle selamlayan Bakan Avcı, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna işaret eden Bakan Avcı, "Uluslararası bir araştırma gösteriyor ki dünyada öğretmenlerin toplum tarafından en çok saygı gören üç ülkeden bir tanesi Türkiye. Dünya ülkeleri arasında Türkiye, öğretmenlere saygı açısından ilk üçe giren bir ülke. Bu bizim geleneksel kültürümüzde kökleri çok derinlere giden öğretmen sevgisinin ve saygısının bir tezahürü" diye konuştu.

Bakanlık olarak 12 yıldan beri özellikle öğretmenlerin hem sosyal statülerini yükseltmek hem de bütün toplumsal kesimler nezdindeki saygınlıklarını arttırmak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Avcı, bu konuda ciddi mesafe aldıklarını söyledi.

Bakan Avcı, bu yıl özellikle Öğretmenler Günü´ne değişik kamu kuruluşlarının, medyanın ve toplumun büyük ilgi gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Öğretmenler Günü, artık öğretmenlik mesleğinin itibarının bütün toplum kesimleri tarafından nasıl paylaşılmakta olduğunun görülebildiği bir gün haline geldi. Bunda tabii sizin fedakarca çalışmalarınız belirleyici oldu. 850 binin üzerinde öğretmenimiz, bugün Türkiye´nin dört bir köşesinde ayrım gözetmeksizin fedakârca hizmet ediyorlar. Biz en büyük kamu kuruluşuyuz. Öğretmenlerimiz en büyük kamu çalışanları kesimini oluşturuyor. Dolayısıyla, hem sayısal hem nitelik olarak biz Türkiye´nin çimentosuyuz. Biz geleceği birlikte inşa ediyoruz."

"Öğretmenlikten emekli olunmaz"

Bakan Avcı, öğretmenlikten emekli olunmayacağını belirterek, "Şeklen emekli olunur ve ama öğretmenlik ömür boyu süren bir unvandır. Şeklen de olsa emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum. Ahirete intikal eden hocalarımıza, öğretmenlerimize Allah´tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bu yıl ilk defa bir uygulama başlattıldığını aktaran Bakan Avcı, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin rahmete kavuşan öğretmenler için hatim okuduklarını ve hatim duasının bugün yapılacağını belirtti.

Salonda bulunan öğretmenlere, "Yaptığınız çalışmalarla örnek oldunuz ve o nedenle Ankara´ya davet edildiniz. Yaptığınız güzel çalışmaların tüm öğretmenlere örnek olmasını diliyorum" sözleriyle seslendi.

2 Aralık´ta Antalya´da düzenlenecek Milli Eğitim Şurası´nın dört temasının bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de öğretmen niteliğinin arttırılması olduğunu anımsatan Bakan Avcı, "Oradaki istişareleri de dikkate alarak Öğretmen Strateji Belgesi´ni ocak ayı içinde açıklayacağız. O nedenle öğretmenlik mesleğinin niteliksel çerçevesini hep birlikte oluşturmuş olacağız" dedi.

Törende daha sonra görme engelli öğretmenler Banu Dikmen Ada ve Mehmet Yıldız, Bakan Avcı´ya çiçek takdim etti.

 

Batman´dan gelen öğretmen Zeynep Özden de hat sanatıyla adının yazıldığı eseri Bakan Avcı´ya hediye etti. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.