Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi ve 200 Yataklı öğrenci Yurdu´nun açılışını gerçekleştirdi  
Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi ve 200 Yataklı öğrenci Yurdu´nun açılışını gerçekleştirdi

Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi ve 200 Yataklı öğrenci Yurdu´nun açılışını gerçekleştirdi

Bakan Avcı: “Türkiye genelinde geçen yıl farklı alanlarda 5 milyon sertifika verdik. Dolayısıyla halk eğitim merkezleri milli eğitimin çok önemli bir parçasını oluşturuyor”

Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi ve 200 Yataklı öğrenci Yurdu´nun açılışını gerçekleştirdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir temasları kapsamında Beylikova İlçesi Halk Eğitim Merkezi ve 200 Yataklı Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi.    

 

Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada hayırlı bir iş için bir araya gelindiğini dile getirerek, şunları söyledi:  “Bu açılışını yapacağımız tesislerden ilki Beylikova’nın çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan 200 kapasiteli öğrenci yurdumuz, 100 kız, 100 erkek öğrenci için. Yurt genelinde bu pansiyon konusuna özel bir önem atfediyoruz. Beylikova’da bugün bunun güzel bir örneğini açacağız. Açılışı gerçekleştirilecek diğer bina Halk Eğitim Merkezi. Halk Eğitim Merkezleri bizim hayat boyu eğitim ve öğretim ilkemizin somutlaştığı alanlardır.”    

 

“2 bine yakın kurs çeşidimiz var”  

Bakan Avcı, Hayat Boyu Öğretim Genel Müdürlüğünün başında Eskişehirli Mustafa Kemal Biçerli’nin yer aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Ben önce kendisine yurt genelinde bu 7’den 70’e bütün yurttaşlarımız için hazırlanmış olan uygulanmakta olan meslek edindirme kursları ve muhtelif kurslar olmak üzere 2 bine yakın kurs çeşidimiz var. Bunların organizasyonunda gösterdiği başarılar için kendisine teşekkür ediyorum.”  Halk Eğitim Merkezlerinde 2 bini aşkın alanda kurs açıldığını söyleyen Bakan Avcı, “Türkiye genelinde geçen yıl farklı alanlarda 5 milyon sertifika verdik. Dolayısıyla halk eğitim merkezleri milli eğitimin çok önemli bir parçasını oluşturuyor” dedi.    

 

Bakan Avcı, şöyle devam etti: “Bu halk eğitim binası 6 derslik, 2 bilgisayar, 2 yabancı dil, 1 resim ve 1 müzik dersliği olmak üzere toplam 12 derslik, 2 atölye, kütüphane, 1 çok amaçlı salon, sığınak, kantin, idari odalar, depo ve arşivden oluşuyor. 1 milyon 702 bin liraya mal oldu. Ama asıl önemlisi bir yılda bitti. Eskiden bu tür tesisler kurumlar temel atılır, üzerinden bir kaç seçim geçer vadeden unutur, vadedilenler unutmaz ‘ne oldu bizim şeyler’ diye.”

   

Eserlerin hayırlı olmasın temennisinde bulunan Bakan Avcı, şunları kaydetti:-“Özellikle kadın kardeşlerimizin buraları boş bırakmamalarını, buralara sahip çıkmalarını buralardaki kurslara düzenli gelmelerini, eksikliklerini bize söylemelerini, taleplerini iletmelerini istiyoruz. ‘Şunu da istiyoruz, şöyle bir kurs açın’ diye bize, Milli Eğitime talepte bulunmalarını bu talepler yerine gelmezse bunu bize bildirmelerini özellikle kadın kardeşlerimizden rica ediyorum. Buralar en çok onlara yarıyor en çok onların sahiplenmesiyle ayakta duruyor ve gerçek fonksiyonlarını yerine getiriyor.”  

Bakan Avcı, açılış kurdelasını kesmesinin ardından yapımı tamamlanan eserleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.    

 

“Servis şoförlerimizin eğitimi ve verilen bilgilere uygun davranmaları çok büyük önem taşıyor”  

Kursiyerlerle de sohbet eden Bakan Avcı, taşımalı eğitim yapan servis şoförlerine eğitim verilen sınıfı da ziyaret etti. Verilen eğitim konusunda bilgi alan Bakan Avcı, şunları söyledi:  ‘19 Ocak’ta tüm Millî Eğitim Müdürlüklerine genelge göndermiştik. Bütün Servis şoförlerimizi taşımalı eğitimdeki şoför arkadaşların tekrar eğitime alınmaları ve özellikle indirme bindirmelerde malesef üzücü olaylar yaşadık. Onun için özellikle sürücülerimizin, servis şoförlerimizin eğitimi ve buralarda verilen bilgilere uygun davranmaları çok büyük önem taşıyor. Çünkü can taşıyorsunuz ve bu çocuklar size emanet. Onun için özellikle indirme ve bindirmelerle ilgili kısımda çocuğu aile veya sorumlu kişiye teslim etmeden hareket etmemek gibi temel kuralları bir kere daha, zaten biliyorlar arkadaşlar ama zaman zaman, tekrar tekrar hatırlatılması, eğitimlerinin yapılması, araçların teknik güvenlikleri konuları hepsinin bir daha elden geçmesi gerekmektedir. Ayrıca sene içerisinde denetimleri de oluyor, onları da sık yapmamız lazım.”    

Bakan Avcı daha sonra, okullarda görevli olup, halk eğitim merkezinde hijyen eğitimi alan personel kursiyerlerle bir araya gelerek kurs hakkında bilgi aldı.         

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.