Bakan Avcı: “Büyük katılımlı şölenlerimiz devam edecek“  
  Bakan Avcı: “Büyük katılımlı şölenlerimiz devam edecek“

Bakan Avcı: “Büyük katılımlı şölenlerimiz devam edecek“

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı ödül ve kapanış törenine katıldı.

  Bakan Avcı: “Büyük katılımlı şölenlerimiz devam edecek“

Millî Eğitim Bakanlığı, Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliğinin işbirliği ile düzenlenen 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı, Bakan Avcı´nın katıldığı törenle sona erdi. 


Bakanı Avcı, Atatürk Spor Salonu´ndaki kapanış töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan öğrenci, öğretmen ve yurt dışından gelen misafirlere teşekkür ederek, “İnşallah burada bir ömür boyu sürecek dostluklar oluştu. Yunus Emre´nin dediği gibi, ´Geldik tanış olduk, inşallah işi kolay kıldık´. Bu şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıl ve önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve büyük katılımlı şölenlerimiz devam edecek" diye konuştu.


Bakan Avcı´nın konuşmasının ardından 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı´nda "Tasarım" ve "Buluş" dallarında dereceye giren öğrenciler açıklandı.


"Tasarım" dalında "Birlik Dua Evi" projesiyle Moldovalı öğrenci Valeri Kapsaman birinci, "İp Cambazı Bisiklet" projesiyle Ömer Dursun ikinci ve "Fosforlu Seccade" projesiyle Ümral Şah üçüncü oldu. 


"Buluş" dalında ise Halil Efe Öztürk "Kapıda Bırakmayan Kemer" projesiyle birincilik, Çağan Ünver "Güvenli Pencere" projesiyle ikincilik ve Alper Akkan ise "4n ile Şifreleme Programı" projesiyle üçüncülük ödülü aldı. 


Bakan Avcı, dereceye giren öğrencilere ödül verdikten sonra stantları gezdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.