Bakan Avcı, çocuklarla Başbakanlıkta…  
Bakan Avcı, çocuklarla Başbakanlıkta…

Bakan Avcı, çocuklarla Başbakanlıkta…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Bakan Avcı, çocuklarla Başbakanlıkta…

Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı salonda, bakanları "temsilen" oturan çocuklarla tek tek sohbet eden Davutoğlu´nun koltuğuna, Demirlibahçe İlkokulu 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoy oturdu.

Başbakan Davutoğlu ile öğrenciler arasında renkli diyaloglar yaşandı. Öğrencilere sorular yönelten Davutoğlu’na öğrenciler esprili cevaplar verdiler.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı koltuğuna oturan Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Yusuf  Uslu´nun "Yerli araba yapmayı düşünüyoruz" şeklindeki sözleri üzerine Davutoğlu, "Ne zaman başlayacaksınız?" diye sordu. "Önümüzdeki ay" yanıtını veren Uslu´ya Davutoğlu, "Dört tekerlekli olacak değil mi?" sözleri gülümsetti. 

Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı koltuğundaki Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Hilal Yılmaz´a, "Yeni bir petrol, doğalgaz bul da kurtar bizi" diye espri yaptı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı koltuğuna oturan Sincan Koç İlkokulu öğrencisi Elif Gök´e, gıda fiyatlarını düşürmesini söyleyen Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı koltuğundaki Mamak Yenimutlu İlkokulu öğrencisi ve şehit çocuğu Melike Hazal Bayık´a da "Askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz değil mi? Milli tankımızı, milli uçağımızı yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Maliye Bakanı koltuğuna oturan Yenimahalle Kent Kooperatif İlkokulu öğrencisi Ezel Nur Çelik´e "Hazine dolu mu? Bütçe nasıl gidiyor, açık falan vermez değil mi?" diye sordu. 

Bir gazetecinin, Başbakanlık koltuğuna oturan Pelin Su Topraksoy’a, "Sayın Başbakanım, seçimler yaklaşıyor, başkanlık sistemi tartışması var, siz ne düşünüyorsunuz" sorusuna Topraksoy, "Biz sınıf başkanımızı seçtik yani" diye yanıt verdi.

Pelin Su, "Çözüm süreciyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık, "kardeşlik" yanıtını verdi. 

"Siyasi partilerin seçim vaatlerini nasıl buluyorsunuz, çokça tartışılıyor, siz seçim vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz, kaynak nasıl bulunacak?" şeklindeki soruya Topraksoy, "Bol keseden harcamak aslında. Bulunabileceğini sanmıyorum" dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.