Bakan Avcı Hasan Âli Yücel Konferansına Katıldı  
Bakan Avcı Hasan Âli Yücel Konferansına Katıldı

Bakan Avcı Hasan Âli Yücel Konferansına Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şûra Salonu’nda düzenlenen “Hasan Âli Yücel’in Fikri Dünyası ve O’nu Besleyen Kanalları” konulu konferansa katıldı.  

Bakan Avcı Hasan Âli Yücel Konferansına Katıldı

Bakan Avcı, konferansta yaptığı konuşmada Hasan Âli Yücel Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin de bulunduğunu belirterek, onlara özellikle “aramıza hoş geldiniz” demek istediğini ifade etti.

Bakanlığa ilk atandığı günlerde, eğitim denetmenleri ve denetçileriyle bir toplantı gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Avcı, kendisinden, tek taleplerinin “müfettiş” unvanlarının geri verilmesi olduğunu dile getirdi.

Bakan Avcı, TBMM Millî Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, MEB’in bir kanun tasarısının görüşüldüğü sırada, müfettişlerin bu talebinin aklına geldiğini ve “Can Yücel ve Hasan Âli Yücel’e bir selam gönderelim” dediğini hatırlattı.

Can Yücel’in “Ben en çok babamı sevdim” şiirinde, “Geldi mi de gidici hep, hep acele işi/ Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi” mısralarına yer verdiğini anımsatan Bakan Avcı, “Şiiri okudum ve dedim ki şimdi bunların hatırına, şu eğitim denetçileri ve denetmenleri unvanlarını maarif müfettişine çevirelim. Komisyon oy birliğiyle bu teklifi kabul etti. Genel kurulda da onay gördü ve bu şekilde Milli Eğitim Bakanlığımız tekrar sevgili maarif müfettişlerine kavuştu. Bunu da Hasan Âli Yücel Beyin maarifimize son bir hizmeti olarak, hürmetle minnetle hatırlıyorum” diye konuştu.

Beykent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar’ın Hasan Âli Yücel’in, bilinen ve bilinmeyen hizmetlerini anlatacağını dile getiren Bakan Avcı, Sayar’a teşekkür etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.