Bakan Avcı Kocaeli´de toplu açılış törenine katıldı  
Bakan Avcı Kocaeli´de toplu açılış törenine katıldı

Bakan Avcı Kocaeli´de toplu açılış törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Kocaeli´de gerçekleştirilen ve içinde 27 okulun yer aldığı toplu açılış törenine katıldı. 

Bakan Avcı Kocaeli´de toplu açılış törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Bilim Merkezi´nin açılışı ile içinde bir çok eğitim tesisinin bulunduğu yatırımların toplu açılışını yapmak üzere Kocaeli´ye geldi. 

İzmit Sekapark´ta düzenlenen törende halka hitap eden ve eğitim, sağlık, bilim ve spor alanlarındaki projeler hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul´dan helikopterle gelirken devam eden çalışmaları havadan görme fırsatı bulduğunu ifade ederek, "Köprüyü, Körfez geçişini, tabliyeleri yukarıdan gördük. Rabbime hamd ettim, ´Yarabbi, sana sonsuz hamd olsun, bize bu günleri gösterdin´ dedim. Artık bu Körfez´i dolaşmadan, hemen köprüden karşıya geçmek suretiyle ister Karamürsel, Yalova ister İzmir, Bursa, nereye gideceksen git, artık yollar kısaldı" diye konuştu. 

"Yol medeniyettir. Yolun varsa medenisin, yolun yoksa o zaman gayri medenisin" düşüncesiyle çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte biz bunları ülkemize yaşattık, yaşatıyoruz ve yaşatacağız. Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkıyor ve çıkacak" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek, alandakilere "Yüzde 58,5 oy oranıyla şahsıma gösterdiğiniz teveccüh sebebiyle Kocaeli´ye, sizlere tek tek şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Kocaeli´nin bize verdiği desteğe, gösterdiği itimada, güvene layık olacağız" diye seslendi. Cumhurbaşkanı olarak 17´nci il ziyaretini Kocaeli´ye yaptığını hatırlatan Erdoğan, kente gelerek kendisine oy verenlere şahsen teşekkür etmek istediğini belirtti. 

"Kocaeli ile bizim muhabbetimiz hem çok eski, hem çok güçlü" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kente en son 3 Ağustos´ta, cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen öncesinde geldiğini anımsattı. Yerel seçimden önce de 23 Mart 2014´te miting için Kocaeli´ye geldiğine, 15 Mart 2014´te İstanbul-İzmir Otoyolu Dilovası Hersek Burnu geçişi asma köprü kule temelleri batırma törenine katıldığına işaret eden Erdoğan, 30 Mart 2013´te de Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü´nün temel atma töreni için Kocaeli´ye geldiğini kaydetti. 

Başbakanlığı döneminde her fırsatta Kocaeli´ye geldiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Sizlerle hasret giderdim, yaptığımız hizmetlerin sevincini paylaştım. Kocaeli ile pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Bu yolculuk böyle bir yolculuk. Sıradan bir yolculuk değil. Kocaeli ile benim bağım sadece bu dönemle sınırlı değil, ilk gençlik yıllarımdan başlayarak hep Kocaelili kardeşlerimle yol yürüdüm, onlarla kader arkadaşlığı yaptım. Hamd olsun Kocaeli de hayatımın tüm önemli dönüm noktalarında bu kardeşlerinin yanında yer aldı, teşvik etti, destekledi. Biz de sizlerin bu kadirşinaslığına layık olmak için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Bir kez daha vefanız, muhabbetiniz, güçlü desteğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Türkiye´yi bugünlere hep birlikte getirdik, inşallah ülkemizi 2023 hedeflerine de yine hep beraber ulaştıracağız. Yeni Türkiye´yi Kocaeli ile birlikte inşa edeceğiz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Kocaeli´nin, sadece Türkiye´nin değil tüm coğrafyanın sesi olduğunu, 150 yıldır Balkanlar, Kafkasya ve Anadolu´nun her yerinden gelen kardeşlerine kucak açtığını, onlara ev sahipliği yaptığını vurgulayarak eğitim konusunda "Gerek imam hatip davası, gerek meslek liseleri davası, davamız oldu ve bununla birlikte ülkemizde eğitim meselesini en üst düzeyde ele aldık. Geldiğimiz noktada hamd olsun, artık katsayı diye bir sorun kaldı mı? Artık istediğiniz üniversiteye gitme hakkınız ve şansınız var mı? Öyleyse bundan sonra sizden bekliyoruz. Çok çalışacağız ve en ideal yerlerden inşallah mezun olarak, bu millete hizmet edeceğiz. Sizleri ahlak, fazilet ve erdem yarışında önde görmek istiyoruz. Onun için de sizlerden özellikle gayret istiyoruz ve sizler birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın abidesi olacaksınız."

 

"Böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar"

Geçen hafta Avrupa Birliği parlamentosunda, Ermeni tehcirinin 100. yılını bahane ederek, yeniden ve daha güçlü şekilde Türkiye´ye saldırılmaya ve milleti karalamaya başladıklarını dile getiren Erdoğan, Papa Francis´in de böyle bir ithamda bulunduğunu ve buna hemen cevabını verdiklerini belirtti.

Şimdi yapılan yanlışlığın düzeltilmeye çalışıldığını aktaran Erdoğan, "Daha Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden, bu defa Avrupa Parlamentosu benzer hezeyanı sergiledi. Avrupa ülkelerinin bir kısmında da benzer hezeyanlara eskiden beri şahit oluyoruz. Avrupa Birliği Parlamentosu, böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar" diye konuştu.

Tüm dünyaya, özellikle de Ermenilere seslenmek istediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi? Nereden çıkıyor bu iş. Şu anda benim ülkemde, 40 bine yakın resmî Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ermeni var. Bir de Ermenistan´dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz onlara zulmettik mi? Biz onlara ev sahipliğini yapmıyor muyuz? Ya siz bunları görmüyor musunuz vicdansızlar, nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz? Nasıl oluyor da bunu yapıyorsunuz?"

Bununla kendilerinin zarar etmeyeceğini, insani ve vicdani görevlerini yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde Van Gölü´nde, Akdamar Adası´nda, Ermeni Ortodoks kilisesini restore ettirmek suretiyle, dünya Ermenilerinin ibadetine açtığını anımsattı ve "Bizim Ermenilere karşı sistematik bir düşmanlığımız olsa her şeyden önce bunlara müsaade etmezdik. Şimdi Ermeniler, bizim vatandaşlarımızla, Türk, Kürt, Arap, Çerkez demeden Ermeniler beraber yaşıyorlar. Şu anda gidiniz bizim Samatya semtine, Kocamustafapaşa´ya, oralarda beraberce birlikte yaşadıklarını görürsünüz" dedi.

Türkiye´nin, kendisine gelen, sıkıntısına, derdine burada derman arayan herkese olduğu gibi Ermenilere de sırtını dönmediğini, kapılarını kapatmadığını anlatan Erdoğan, Ermeni halkıyla esasta sorunlarının bulunmadığına işaret etti.

Türkiye´deki Ermenilerin, özgürce eğitimlerini aldığını, ticaretlerini yaptığını, siyasi partilerde faaliyet gösterdiklerini, aday olduklarını, kamuda görev alabildiklerini, yani diğer vatandaşların sahip oldukları tüm haklardan eksiksiz yararlanabildiklerini bildiren Erdoğan, bundan iftihar ettiklerini kaydetti. 

"Bizimle ve kardeşlerimizle sorunu olan Ermeni diasporasıdır, Ermenistan Devleti´dir" diyen Erdoğan, Türkiye olarak defalarca Ermenistan´a el uzattıklarını, iyi niyetlerini ortaya koyduklarını ancak Ermeni diasporasının ve diğer ülkelerin güdümünden çıkıp kendi siyasetini izleyemediği için netice alamadıklarını söyledi.

Ermenistan´a kapılarının hâlâ açık olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ´ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları hâlinde, kendileriyle her türlü iş birliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileriyle, Ermenistan yöneticileriyle görüşmeye, konuşmaya daima hazırız. Ama önce Karabağ sorunu hallolacak.”

 

"Türkiye sıçramasına devam edecek"

Türkiye´nin 12 yılda her alanda olduğu gibi ekonomide de çok büyük bir atılım gerçekleştirdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidara geldiğinde 230 milyar dolar olan gayrı safi millî hasılanın şu anda 840 milyar dolara yükseldiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı, "Bu aralar kur sebebiyle zannediyorum 800 milyara kadar düştü. Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz Allah´ın izniyle aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir" diye konuştu.

Türkiye´nin 2030´da, 2 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasılaya ulaşacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için Türkiye´nin kendisine güvenmesi ve çalışması gerektiğini ifade etti. 

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı, "Türkiye´nin güçlü olması şart. Güçlü Türkiye, şart. Biz, şu anda kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Yapıyoruz. İnşallah tankımızı da yapacağız, topumuzu da yapacağız. Şu anda, MİLGEM ile gemilerimizi yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Bütün bunlarla beraber güçlü Türkiye´yi inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"2008 küresel finans krizi Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünyayı kasıp kavururken hatırlayın, o zaman bir şey söylemiştim, ´Bu kriz Türkiye´yi teğet geçecek´ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Birileri benim bu sözüme karşı çıktı. Bu sözümü istihzayla karşıladı. Peki ne oldu? Gereken tedbirleri aldık, bunları kararlılıkla uyguladık, güven ve istikrar ortamını güçlendirdik, Türkiye´nin rayından çıkmasına izin vermedik. Böylece, 2009´da yaşanan kısmı bir daralma dışında, Türkiye, büyümesini gelişmesini, kalkınmasını sürdürdü. Bugün de diyorum ki bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin, günün ihtiyaçlarına uygun şekilde yeni bir anlayışla, yeni yaklaşımla güçlendirilmesi konusunda yoğun bir çalışma içerisinde. Bu kapsamda yapılan hazırlıklar peyder pey hayata geçiriliyor. Küresel düzeydeki ekonomik çalkantıların da bir dengeye oturmasıyla Türkiye 2023 ekonomik hedeflerine odaklanacak ve daha güçlü şekilde yoluna devam edecektir" dedi.

 

Açılışı yapılan tesislerin büyük bölümü MEB´in

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yapılan açılışlarda en büyük teşekkürü borçlu olan bakanın kendisi olduğunu vurgulayarak, "Bu tür toplu açılışlarda, açılışı yapılan tesislerin çok büyük bir bölümü Millî Eğitim Bakanlığı’na ait oluyor. Bugün de öyle, 27 yeni okulun açılışını yapıyoruz. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konudaki liderlikleri sebebiyle çok teşekkür ediyorum” dedi. Bakan Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na ise eğitime katkılından dolayı ayrıca teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç 195 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.