Bakan Avcı, Van’da eğitim çalıştayında  
Bakan Avcı, Van’da eğitim çalıştayında

Bakan Avcı, Van’da eğitim çalıştayında

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van´da düzenlenen eğitim çalıştayında 15 ilin, il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile müfettişlerden oluşan yaklaşık 200 kişiyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Bakan Avcı, Van’da eğitim çalıştayında

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van´da düzenledikleri eğitim çalıştayında eğitime ara vermek zorunda kalan ilçe ve mahallelerdeki okullarda derslerin telafisi için yapılan hazırlıkların görüşüleceğini belirtti.

 

Bakan Avcı, sabah saatlerinde Van Valisi İbrahim Taşyapan, kurum amirleri ve eğitimcilerle Van kahvaltısı yaptı. Kahvaltı sırasında Bakan Avcı´nın yanına giden iki öğrenci, sömestr tatilinde ödev verilmemesi talimatı verdiği için Bakan Avcı´ya teşekkür etti. 

 

Kahvaltının ardından eğitim çalıştayı için Şişli Öğretmenevi´ne geçen Bakan Avcı, bakanlık olarak bölgesel istişare toplantıları düzenlemeye başladıklarını söyledi. Bakan Avcı, toplantıların ilkini Marmara Bölgesi´nde düzenlediklerini anımsatarak, "Bugün de Van´da 15 ilimizi kapsayan istişare toplantımızı düzenliyoruz. Toplantıya, il ve ilçe millî eğitim müdürleri, müfettişlerin aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katılıyor" dedi.

 

Toplantıda millî eğitimin genel sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını ifaden eden Bakan Avcı şunları söyledi: "Toplantıda yaptığımız düzenlemelerle ilgili bilgiler verilecek. Merkez teşkilatımızın yönetim kadrolarıyla eğitimimizi ilgilendiren genel ve yerel sorunlarımızı tartışacağız. Eğitime ara verilen okullardaki derslerin telafisiyle ilgili konular görüşülecek. Yetiştirme kursları ve temel eğitimden orta öğretime geçişle ilgili son durum ve bu konudaki hazırlıkları konuşacağız. Hukuki işlemler, personel durumu, ders programlarının düzenlenmesi gibi konuları tartışacağız. Toplantıda, eğitime ara vermek zorunda kalan ilçelerimizdeki, mahallelerimizdeki okullardaki derslerin telafisi için yapılan hazırlıklar da görüşülecek."

 

Türkiye´nin ve illerin eğitim sorunlarının enine boyuna tartışılacağını belirten Bakan Avcı, yöneticilerinde toplantıda alınan kararları bağlı bulundukları illerdeki teşkilat mensuplarına anlatma imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.