BAKAN TEKİN, HATAY'DA İNCELEMERDE BULUNDU  
BAKAN TEKİN, HATAY'DA İNCELEMERDE BULUNDU

BAKAN TEKİN, HATAY'DA İNCELEMERDE BULUNDU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Hatay'da AFAD Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Tekin, eğitim öğretim sürecinin eylül ayında sağlıklı bir şekilde başlatılacağını belirtti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki illerden Hatay'a giderek incelemelerde bulundu. Burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile birlikte AFAD Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Tekin, toplantının ardından açıklamalar yaptı.
 
Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Bakan Tekin, deprem yaralarını sarmak için hep birlikte canla başla çalışacaklarını kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm Bakanların deprem bölgesi için seferberlik durumunda olduğunu kaydeden Bakan Tekin, bölgede yapılması gerekenlerin hızla tamamlanması için gayret edildiğini vurguladı.
 
Millî Eğitim Bakanlığınca Hatay'da da il, ilçe ve okul bazlı gelinen noktanın analiz edildiğini belirten Bakan Tekin, "Ortaya çıkan eksikleri gidermek için neler yapabileceğimizi göreceğiz. Bakanlıkta sırf bu bölge ile ilgilenmek üzere otuz kişilik bir koordinasyon ekibi oluşturduk. İnşaat Emlak Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere burada her ilde görevlendirdiğimiz bir arkadaşımızla Bakanlıkla işlerin hızlı yürümesi açısından, bürokrasiye takılmaması açısından tedbirler alıyoruz." açıklamasını yaptı.
 
Bakan Yusuf Tekin, sözlerine şöyle devam etti: Hatay halkına şunu taahhüt etmek istiyorum: Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, eylül ayı başladığında burada eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatmış olacağız. Hem ilimizde çalışan öğretmen arkadaşlarımız açısından hem de yeni tayin olarak ilimize gelecek öğretmen arkadaşlar açısından başta barınma olmak üzere bütün ihtiyaçlarını giderebileceğimiz tedbirleri yine eylül ayına kadar almış olacağız. Bu süreç içinde öğretmen arkadaşlarımızın psikolojik desteğe ihtiyacı oldu. Öğrenci arkadaşlarımızın da hem psikolojik hem de akademik eksiklikleri ortaya çıktı. Biz yaz aylarında bu eksiklikleri de giderecek yaz kursları, destek kursları, takviye kursları açarak bu eksiklikleri de gidermeye çaba sarf edeceğiz. Bir kez daha Hatay halkına başsağlığı diliyorum. Millî Eğitim Bakanlığı olarak Bakanlıkta görevli bütün birim amirlerimizle bu seferberliğin bir parçası olacağız. Yaklaşan Kurban Bayramı'nın bir kez daha bütün ülkemiz için, milletimiz için, Hatay halkı için, Hatay'daki kardeşlerimiz, dostlarımız için mübarek olmasını temenni ediyorum.
 
"Hatay'da ortalama derslik başına düşen öğrenci sayısını daha da azaltacağız"
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu toplantının ardından yine Hatay'da düzenlenen Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
 
Burada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yeni kabine olarak kendi alanlarıyla ilgili deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu kapsamda Hatay'a geldiklerini anımsatan Bakan Tekin, hayatını kaybedenler için bir kez daha başsağlığı diledi.
 
"Çalışmaları yerinde takip ediyoruz. Eksikliklere yerinde müdahale ediyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz." diyen Bakan Tekin, Hatay'daki güncel tabloya ilişkin şu bilgileri paylaştı: Elimizdeki verilere göre şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Deprem öncesinde ilimizde 14 bin 724 derslikte eğitim öğretim faaliyetleri devam etmekteydi. Bu dersliklerimizden depremden sonra sadece 8 bin 45'inde eğitim öğretimi yapılabildi. Biz eylül ayı başladığında yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte buradaki derslik açığını en azından geçici olarak çözebilecek bütün tedbirleri almış durumdayız. Kalıcı çözümler için de yatırım programına konulan dersliklerle, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla 6 Şubat'tan önceki rakamların bile altına düşeceğiz. Yani ortalama derslik başına düşen öğrenci sayısını daha da azaltacağız. Bu, şu anlama geliyor: Bütün yatırımlarımız tamamlandığında burada 6 Şubat'taki derslik sayısının üzerinde bir derslik hizmete girmiş olacak. Bunlar uzun vadeli ama kısa vadede de eylül ayında prefabrik, konteyner ya da çelik yapılarla eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacak tedbirleri almış olduk.
 
Bir diğer konunun bölgedeki öğretmenlerle ilgili olduğunu anlatan Bakan Tekin, "Deprem öncesinde ilimizde 23 bin 535 öğretmen arkadaşımız hizmet vermekteydi. Yeni atanan 4 bin 525 beş öğretmenle birlikte ayrılanları da düştüğümüz zaman, ilimizde 25 bin 90 öğretmenin eylül ayında eğitim öğretim süreci başlamış olacak. Bu da şu anlama geliyor: Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla da deprem öncesi koşulların daha ilerisinde bir noktaya kavuşmuş olacağız." diye konuştu.
 
Hatay'da görev yapan öğretmenlerin tamamıyla il müdürlüğü tarafından görüşmelerin yapıldığını aktaran Bakan Tekin, şunları söyledi: Öğretmenlerimizin konaklama ihtiyacı bizim açımızdan kritikti. Öğretmen arkadaşlarımızın konaklamayla ilgili tercih bilgileri alınarak, valilikle koordineli bir biçimde, konaklamalarıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalar başlatılmış durumda. Bu açıdan da eylül ayı itibarıyla öğretmen arkadaşlarımızın konaklama ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız. Bunun dışında yaz aylarında ilimizdeki öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu psikolojik destek üniteleri, rehberlik faaliyetleri çalışmaya devam edecek. Aynı şekilde öğrenci kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu akademik destek birimleri, DYK aracılığıyla devam edecek. Biz de Bakanlık merkez teşkilatında, bölgedeki on il açısından her ili Bakanlık merkez teşkilatında bir koordinatör arkadaşımızla ilişkilendirdik. Bürokratik işlerin hızlanması açısından böyle bir koordinasyon birimi oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.