BAKAN TEKİN, SİVAS'TAN GELEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI  
BAKAN TEKİN, SİVAS'TAN GELEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI

BAKAN TEKİN, SİVAS'TAN GELEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas'ta kitap okuma ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencileri konuk etti.

Sivas'ta gerçekleştirilen kitap okuma ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrenciler; Ankara, İstanbul, Çanakkale, Balkanlar, Kazakistan gibi çeşitli gezilerle ödüllendirildi. 
 
Ankara gezisi kapsamında öğrenciler, öğretmenleri ile Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaret etti. 
 
Konuklarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Tekin, öğrencilerle tek tek sohbet etti, onlara hangi kitapları okuduklarını sordu. 
 
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçlarının tüm dünyadaki öğrencilerin okuma becerileri alanında düşük performans sergilediğini gösterdiğine dikkat çeken Bakan Yusuf Tekin, bunun sebebinin öğrencilerin daha çok dijital ortamda vakit geçirmeleri ve burada daha çok sembollerle iletişim kurmaları olduğunu vurguladı. 
 
Okumanın ve kendini ifade etme becerilerinin her düzeydeki iletişimde çok önemli olduğunu kaydeden Tekin, hayatta başarılı olmanın yolunun çok okumaktan geçtiğini söyledi. 
 
Öğrenciler ise Tekin'e gezdikleri yerlerle yer aldıkları proje hakkında bilgi verdi ve kabulü için Bakan Tekin'e teşekkür ettiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.