Bakan Yardımcısı Erdem, BM Nüfus Fonu Temsilcisi Kulessa’ı kabul etti  
Bakan Yardımcısı Erdem, BM Nüfus Fonu Temsilcisi Kulessa’ı kabul etti

Bakan Yardımcısı Erdem, BM Nüfus Fonu Temsilcisi Kulessa’ı kabul etti

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, BM Nüfus Fonu Temsilcisi Karl Kulessa ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Yardımcısı Erdem, BM Nüfus Fonu Temsilcisi Kulessa’ı kabul etti

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, faaliyetlerini tanıtmak ve Türkiye’ye katkı sağlayabilecekleri konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere gelen Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Temsilcisi Karl Kulessa ve beraberindeki heyeti kabul etti. Erdem, görüşmede; doğum, kadın ve gençlik sağlığı konularında bakanlıkça yapılan faaliyetlerden ve alınan önlemlerden söz etti.

 

Göçmen işçi ailelerin çocuklarının gittikleri illerde eğitimlerine devam edebildiklerini kaydeden Erdem, Birleşmiş Milletlerin fon sağlaması durumunda göçmen işçi ailelere her çocuk için aylık 100 lira ödenmesiyle çocukların aile büyüklerinden biriyle ikamet ettiği şehirde kalarak eğitimine devam edebileceğini belirtti.

 

Yaklaşık 3 milyon Suriyelinin Türkiye’de misafir olduğunu, bunlardan yaklaşık 900 bin çocuğun eğitime ihtiyacı olduğu hatırlatan Erdem, 330 bin öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.  Gelecek yıl için 550 bin çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini kaydeden Erdem, Suriyeli yetişkin eğitimlerinin halk eğitim merkezlerinde devam ettiğini, üniversite okuyan ve öğrenimleri yarım kalan Suriyelilere ise eğitimlerini tamamlama imkânı sunulduğunu kaydetti.

 

BM Nüfus Fonu Temsilcisi Karl Kulessa ise, görüşmede; doğum, kadın ve gençlik sağlığı konularında yaptıkları çalışmalardan söz ederek, daha çok sağlıkla ilgilendiklerini, ama eğitimin de çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti. Doğum, kadın ve gençlik sağlığı konularının eğitim müfredatına yerleştirilmesi ve okullara entegre edilmesinin öneminden söz eden Kulessa, göçmen işçi ailelerin çocuklarının eğitim sorunlarını dile getirdi. Kulessa, Suriyeli göçmenlerin eğitim ve sağlığa erişim konularında Türkiye’de örnek çalışmalar olduğunu söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.