BAKAN YARDIMCISI ÖZER, KONYA'DA MESLEKİ EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI ÖZER, KONYA'DA MESLEKİ EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI ÖZER, KONYA'DA MESLEKİ EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğünde yapılan mesleki eğitim değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, kentin mesleki eğitimde oldukça güçlü bir noktaya geldiğini ifade etti. Özer, 2021 proje başvuru değerlendirmeleri sonucunda kentteki 3 AR-GE merkezine 4 milyon liralık destek sağlandığını ifade etti.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğünde yapılan mesleki eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Kentin mesleki eğitimde oldukça güçlü bir noktaya geldiğini belirten Özer mesleki eğitimi güçlendirmek için her türlü desteği sağladıklarını, sektörle yapılan iş birliklerinin büyüdüğünü vurguladı. 
 
Özer, okulların altyapı ve atölye eksikliklerinin giderildiğine işaret ederek şöyle konuştu: "Konya'da uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında üretim miktarı da oldukça arttı. Konya'da mesleki eğitim okullarımızda yapılan üretimden elde edilen gelir 2018'de 6,8 milyon lira iken bu miktar Kovid-19 salgınına rağmen 2020'de 20 milyon liraya yükseldi. Yani son üç yılda Konya'da mesleki eğitimde üretim kapasitesi yaklaşık üç kat arttı. Üretim kapasitesi olarak Konya, ülkede dördüncü sıraya yükseldi."
 
3 AR-GE merkezinin projelerine 4 milyon liralık destek
Mahmut Özer, mesleki eğitimde patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini artırmak için alanında güçlü meslek okullarında AR-GE merkezleri kurduklarını söyledi.
 
AR-GE merkezlerinin 2021 proje başvuru değerlendirmelerinin sonuçlandığı belirten Özer şunları kaydetti: "Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çumra Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan AR-GE merkezlerimizin projeleri kabul edildi. Projelere 4 milyon liralık destek sağladık. Elde edilen başarılarda ortak hareket etmek oldukça önemli. Bu başarıların elde edilmesinde katkılarından dolayı; Valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, paydaşlarımıza ve sektör temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Konya'da eğitim alanında atılacak adımları sürekli birlikte değerlendirdiğimiz eski Bakan Yardımcımız Orhan Erdem'e özellikle teşekkür ediyorum. Burada bu süreçleri başarı ile yürüten İl Millî Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.