BAKAN YARDIMCISI YELKENCİ, "ANKARA ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ" AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI YELKENCİ,

BAKAN YARDIMCISI YELKENCİ, "ANKARA ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ" AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yardımıcısı Ömer Faruk Yelkenci, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda, "Ankara Öğretmen Akademileri" programının açılış töreninde, öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı'nda Öğretmen" başlıklı brifing verdi.

Ankara Öğretmen Akademileri programının açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, "Teknoloji ne olursa olsun elinde bu beceriler olan öğrencimiz her türlü teknolojiyi bir araç olarak kullanabilir, insanlığın faydasına yürütebilir." dedi.
 
Türkiye Yüzyılı'nda eğitimde yaptıkları reformlara değinen Yelkenci, İstanbul'da başlattıkları Harezmi Eğitim Modeli ile eğitimde esnek, süreç ve durum odaklı bir yaklaşımın merkeze alındığını ifade etti.
 
Kişisel gelişimin önemine değinen Yelkenci, "Eğitimde bilgi temelli müfredattan beceri örgüsü temelli müfredata geçiyoruz." dedi.
 
Müfredatı, öğrenciye etkili ve doğru iletişim becerisi kazandırıp, sosyal gelişimini destekleyecek şekilde yapılandırdıklarını belirten Yelkenci, şunları söyledi:
 
"İnsanı, 360 derecede bütün gelişim boyutlarıyla ele alan bir müfredat ve bu becerilerle dün kas gücüyle üretilen teknoloji vardı. Daha sonra buharın gücüyle üretilen teknoloji vardı, mekanik, elektrik, elektronik vardı, dijital vardı yakın zamanda... şŞimdi yapay zekâdan bahsediyoruz. Teknoloji ne olursa olsun elinde bu beceriler olan öğrencimiz her türlü teknolojiyi bir araç olarak kullanabilir, insanlığın faydasına yürütebilir."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.