Bakan Yılmaz, Makedonya’da Uluslararası Balkan Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı  
Bakan Yılmaz, Makedonya’da Uluslararası Balkan Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Bakan Yılmaz, Makedonya’da Uluslararası Balkan Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Makedonya´nın başkenti Üsküp’te Uluslararası Balkan Üniversitenin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Bakan Yılmaz, Makedonya’da Uluslararası Balkan Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Mezuniyet töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın mezuniyet töreni vesilesiyle gönderdikleri mesajları aktardı. Başka programları nedeniyle mezuniyet törenine katılamadığını belirten Başbakan Yıldırım mesajında, "Yaşadıkları topluma faydalı olacak yeni mezun öğrencilerimizi kutlar, eğitimlerindeki başarılarını çalışma hayatlarında da sürdürmelerini temenni ederim." ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın gönderdiği mesajı da okuyan Bakan Yılmaz, "Sevgili gençler, yaşamınızın her aşamasında eğitimi, okumayı ve araştırmayı önceliğiniz olarak benimseyerek ülkenizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalısınız. Sizlerin ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını ve ülkesini seven, sevgi, saygı ve dürüstlüğü temel ilke edinen, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bu gurur gününüzde sizleri ailelerinize ve değerli öğretim üyeleriniz olmak üzere yetişmenizde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Hedef Balkanlar´da en iyisi olmak"

Bakan Yılmaz, Makedonya ile Türkiye´nin birçok ortak yönü bulunduğunu belirterek, Türkiye olarak Makedonya başta olmak üzere Balkan ülkeleriyle her alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi. İşbirliği yapılacak alanlar içinde en önemli ve kalıcı olanının eğitim alanındaki işbirliği olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Eğitim alanında işbirliğinin temel amacı da daha kaliteli bir eğitim vermektir. Uluslararası Balkan Üniversitesi eğitim alanında yapılan işbirliğin en somut ve en güzel örneğidir. Uluslararası Balkan Üniversitesi insanımıza yeni ufuklar kazandırmış, girdiği yolu aydınlatmış, gelişime ve değişime yön vermiş, ilerleme yolunda emin adımlarla yürümektedir." diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz, Uluslararası Balkan Üniversitenin Şangay Sıralaması´na göre Makedonya´da eğitim alanında en iyi üniversite ünvanını kazandığını aktararak, "Amacımız sadece Makedonya´da en iyi olmak değil, Balkanlar´da en iyi olmak. Başarır mıyız? İnanırsak başarırız. Ama bilin ki sadece Balkanlar´da en iyi olmak da yetmez, inanıyoruz ki yine çalışırsak, yine inanırsak Avrupa´nın da en iyisi olmamak için hiçbir engel yoktur." ifadelerini kullandı.

 

Uluslararası Balkan Üniversitenin bir kalite ve marka olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu başarıya ulaşılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederek dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

Türk girişimciler tarafından 2006 yılında kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi, ilk mezunlarını 2011 yılında vermişti. Geçen yıl 146 öğrencinin mezun olduğu üniversiteden bu yıl 17´si yüksek lisans ve 137´si lisans bölümlerinden olmak üzere 154 öğrenci mezun oldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.