BURSA'DAKİ TARİHİ MESLEK LİSESİ MOR PATATES İHRAÇ EDECEK  
BURSA'DAKİ TARİHİ MESLEK LİSESİ MOR PATATES İHRAÇ EDECEK

BURSA'DAKİ TARİHİ MESLEK LİSESİ MOR PATATES İHRAÇ EDECEK

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen mor patateslerin ihraç edilmesi için Bakanlığımız tarafından çalışma yapılacak.  Okulun arazisinde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Özer, "Yaklaşık 30 dönümlük arazide yapılan üretim süreci başarılı şekilde sürüyor. Arkadaşlarımız Eylül ayı sonu itibarıyla 60 ton ürün elde etmeyi hedefliyor. Lisemizde üretilen mor patatesler yurt içine arz edileceği gibi yurt dışına da ihraç edilecek." dedi.

Mesleki eğitimde eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için son yıllarda önemli adımlar atan Bakanlığımız, bu iyileştirmeleri 81 ile yaygınlaştırmayı hedefliyor.
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1891 yılında Hamidiye Ziraat Mektebi adıyla kurulan okulun arazisinde incelemelerde bulundu.
 
Mesleki eğitimde tarım alanında ilk kez mor patates üretildiğini söyleyen Özer; mesleki eğitimde patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini arttırmak için 45 Ar-Ge merkezi kurduklarını belirterek Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tarım alanında Ar-Ge merkezi seçtiklerini açıkladı. 
 
"Türkiye'de mesleki eğitimde tarım alanında ilk kez mor patates üretildi"
Bu okulda yeni bir yapılanmaya gittiklerini dile getiren Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Okulumuzun geliştirdiği projeye 1 milyon liralık finansman desteği sağladık. Okulumuz bu projeyi başarılı şekilde yürüttüğü gibi okul çevresindeki tarımsal alanda tohum ve farklı tarımsal ürünlerin üretimi için çok sayıda proje yürütüyor. Bu kapsamda, Türkiye'de mesleki eğitimde tarım alanında ilk kez mor patates üretildi. Yaklaşık 30 dönümlük arazide yapılan üretim süreci başarılı şekilde sürüyor. Arkadaşlarımız eylül ayı sonu itibarıyla 60 ton ürün elde etmeyi hedefliyor. Lisemizde üretilen mor patatesler yurt içine arz edileceği gibi yurt dışına da ihraç edilecek. Yurt dışı ihracatı için çalışmalar devam ediyor."
 
Lisenin idarecilerini ve öğretmenlerini bu başarılarından dolayı tebrik eden Özer, Bursa'da bu süreçleri başarıyla yürüten İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve çalışma arkadaşlarını da kutladı.
 
Özer, Bursa'da mesleki eğitimin güçlenmesine ve Hamidiye Yerleşkesi'ndeki eğitim binalarının bakımına önemli destekler sağlayan Vali Yakup Canpolat'a teşekkür etti.
 
Türkiye'de üretimine yeni başlanan mor patates, Güney Amerika'da yaygın olarak üretiliyor. Beyaz patateslere göre 10 kat daha fazla antioksidan içerdiği belirtilen mor patates ayrıca karbonhidrat, C vitamini, folik asit, potasyum ve demir kaynağı olarak biliniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.