Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Okul Ziyareti  
Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Okul Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Okul Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün toplu açılış töreniyle hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Okul Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün toplu açılış töreniyle resmi olarak hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Pursaklar Alparsan Caddesi üzerinde bulunan okulu ziyaretinde konuşan Erdoğan, vatandaşları ve öğrencileri selamladı ve öğrencilere başarılı bir gelecek temenni etti.

Pursaklar´a gelmeden önce Gazi Mahallesindeki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin ve 155 eğitim - öğretim tesisinin açılışını yaptıklarını hatırlatan ve bu yatırımların tutarının 500 milyon lira olduğunu ifade eden Erdoğan, Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bugün resmi açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının tesislerinin olduğunu bölümün de açılışının yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Bir de geliş - gidiş güzergahım yol olarak hep burası, havalimanına giderken, gelirken Pursaklar´dan geçiyoruz. Pursaklar, her geliş - gidişde bir başka, devamlı değişiyor. Bir değişim var Pursaklar´da. Bu bir zihniyetin ortaya koyduğu değişim, bu olmasaydı ben inanıyorum ki 15 - 20 yıl önceki Pursaklar´ı bir düşünelim. Neydi, bugün ne? Burada bir şey yatıyor. Bir eski Türkiye vardı, bir de şu anda inşası yapılan yeni Türkiye var" diye konuştu.

Gençlerin yeni Türkiye´nin mimarları olacağını, kendisinin gençleri "yeni Türkiye´nin imar ve ihyasının mimarı" olarak gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göreve geldiğimizden bu yana mili bütçemizin yüzde 50´sini daima Milli Eğitim´e ayırdık, kadroların yaklaşık yüzde 50´sini daima Milli Eğitim´e ayırdık. Niye? Çünkü öğretmen açığımız çok fazlaydı. Şu anda da var, ama onlar giderilecek, bunda kararlıyız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, derslik inşasının büyük bir hızla devam ettiğine işaret ederek, 12 yılda yapılan derslik sayısının, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısını birkaç yıl içinde yakalayacağını söyledi. Erdoğan, "Yavrularımızın 60 - 70 kişilik dersliklerde okumasını istemiyoruz, azami 30 öğrenci kapasiteli derslik olacak, daha fazlası olmayacak. Çünkü kaliteli, nitelikli eğitim olacaksa sınıfların bizim okuduğumuz zamandaki gibi olmaması lazım, bizim sınıfımızda 75 öğrenci vardı, ama şimdi ben inanıyorum ki burada 30´un altındadır" dedi.

Kız öğrencilere dönerek sınıf mevcutlarının 30´un altında olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "evet" yanıtını alması üzerine de "Mesele bu. Nitelikli eğitim - öğretim olacak" diye konuştu. Bugün bu 155 eğitim - öğretim tesisinin açılışını yaparken Pursaklar´a söz verdiğini, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret etme sözünü verdiğini belirten Erdoğan, derslik ve atölyeleri gezeceklerini belirtti.

Erdoğan, okulun hayırlı olmasını temenni ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte okulda incelemelerde bulundu. Erdoğan´ın okula girişi sırasında öğrencilerin sevgi gösterisinde bulunduğu görüldü.

Bakan Avcı’nın konuşması

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın teşrifiyle, Ankara´da 155 eğitim tesisinin açılış törenini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç´a Pursaklar´daki okulun kullanacağı spor salonu için teşekkür eden Bakan Avcı, tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bazı Ankara milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de eşlik etti. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.