Engelli öğrencilerden “Fotoğrafın Dili“ sergisi  
Engelli öğrencilerden “Fotoğrafın Dili“ sergisi

Engelli öğrencilerden “Fotoğrafın Dili“ sergisi

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Projesi kapsamında Portekiz´de fotoğrafçılık eğitimi alan işitme engelli öğrencilerin eserlerinden oluşan “Fotoğrafın Dili“ Sergisi açıldı.  

Engelli öğrencilerden “Fotoğrafın Dili“ sergisi

Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin 105 fotoğrafından oluşan sergi, Hamamönü Sanat Sokak´ta izlenime sunuldu. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin yaptığı sanat etkinliklerinin okul dışına taşması gerektiğini belirterek, gerçek başarıya bu yolla erişilebileceğini kaydetti. 

 

Öğrencilerin göz algıları çok hızlı

Okul öğretmenlerinden Arda Ortaç ise okul öğrencilerinin AB Erasmus+ Projesi kapsamında Portekiz´de 15 gün boyunca fotoğrafçılık eğitimi aldığını anlattı.

 

Serginin fotoğraflarının da bu ülkede çekilen karelerden oluştuğunu belirten Ortaç, işitme engelli öğrencilerin "anlat yaptır" yerine "göster yaptır" merkezli eğitime çok uygun olduklarını söyledi.

 

Ortaç, "Onlarla beraber yaptığımız her işi bizim gibi ve bizden daha iyi yapabiliyorlar. Yalnızca göstermeniz önemli. Bu öğrencilerimizin göz algıları çok hızlı. Görselliğin ön planda olduğu konuları çok iyi kavrıyorlar" diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.