Erdem, Paris´te UNESCO Mobil Öğrenme Haftası´na katıldı  
Erdem, Paris´te UNESCO Mobil Öğrenme Haftası´na katıldı

Erdem, Paris´te UNESCO Mobil Öğrenme Haftası´na katıldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Şu anda bizim Milli Eğitim ekibimiz Suriye´de sınıflar açmaya çalışıyor. Kısa sürede yapılabilecek konteynır veya mevcut okulları hazırlayarak yaklaşık 150 bin öğrenciye de yerinde eğitim vermek üzere hazırlıklıyız." dedi.

Erdem, Paris´te UNESCO Mobil Öğrenme Haftası´na katıldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Fransa´nın başkenti Paris´te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) gerçekleştirdiği Mobil Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Eğitim Bakanları toplantısına katıldı.

 

Erdem, Suriye´nin El Bab ve Cerablus kentlerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Şu anda bizim Milli Eğitim ekibimiz Suriye´de sınıflar açmaya çalışıyor. Kısa sürede yapılabilecek konteynır veya mevcut okulları hazırlayarak yaklaşık 150 bin öğrenciye de yerinde eğitim vermek üzere hazırlıklıyız ve başladık. Hatta bu konuda Gaziantep’te bir idari heyet oluşturduk." diye konuştu.

Türkiye´nin dünya çapında büyük yardım faaliyetleri yürüttüğünü hatırlatan Erdem, "Türkiye kendi ülkesindeki vatandaşları bırakın, dünyaya yardımda üçüncü ülke. Gelir düzeyinde 16-17 iken yardımda üçüncü. Gücüne göre yardım eden ülkelerde de 1. derecede olması birilerini rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

 

"AB sınıfta kaldı"

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye´ye karşı yaklaşımını eleştiren Erdem, şunları kaydetti: "Türkiye’ye karşı Avrupa Birliği´nden korkunç bir direnç var. Ben bir vatandaş olarak da geçmişte milletvekilliği yapmış bir bakan yardımcısı olarak düşündüğümde çok üzülüyorum. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü gibi birçok alanda ders vermeye çalışan AB şu an sınıfta kalmış, söylediği bütün değerlerle ilgili ters hareket ediyor."

 

Avrupa ülkelerinin 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tutumuyla kötü bir sınav verdiği değerlendirmesinde bulunan Erdem, "15 Temmuz darbe girişiminde bir hafta sessiz kalmaları ve sonra tarafları itidale çağırmaları suçüstü olduklarının kanıtı. Türkiye ilerliyor. Hep birlikte daha iyi bir geleceğe gideceğiz." şeklinde konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.