FATİH Projesi Kodlama Kampı yapıldı  
FATİH Projesi Kodlama Kampı yapıldı

FATİH Projesi Kodlama Kampı yapıldı

Başarılı öğrenci ve öğretmenlerin bir araya getirilerek deneyimlerinin paylaşılması, iyi örneklerin çoğaltılması ve öğrencilere çeşitli yönlendirici eğitimlerin verilerek geleceğin yazılımcılarına destek verilmesi amacıyla Manisa’da düzenlenen FATİH Projesi Kodlama Kampı gerçekleştirildi.  

FATİH Projesi Kodlama Kampı yapıldı

Etkinliğin açılışında konuşan MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, kodlamanın bir 21. yüzyıl becerisi olarak çocuklarımızın gelecek tasarımında kullanabilecekleri en önemli dil olduğunu söyledi. Çocuklarımızın  bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi teknolojik cihazlarla donatılmış ortamlarda doğduklarına dikkat çeken Tırnakçı, her üç çocuktan birisinin konuşmayı öğrenmeden önce bu cihazlarla tanıştığını vurguladı. Bu nedenle çocukların bu tanışıklığını nitelikli hale getirmek zorunda olduklarını ifade etti. 
  
FATİH Projesi Kodlama kampına, 30 ilden 60 öğretmen ve 130 öğrenci katıldı. Katılımcılar etkinlikte; Python ile programlama, AppInventor ile uygulama geliştirme, Arduinokonularında atölye çalışmaları yaparak bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.