Güvenli Okul Güvenli Gelecek olsun  
Güvenli Okul Güvenli Gelecek olsun

Güvenli Okul Güvenli Gelecek olsun

Millî Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” imzalandı.  

Güvenli Okul Güvenli Gelecek olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük İcraat Programı”nda açıkladığı, “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla düzenlen protokol imza töreniyle hayata geçti.
 
MEB Başöğretmen Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklar açısından çok ama çok önemli bir konuda bir araya geldiklerini ifade etti.
 
Çocukların, okulların güvenliği ve okulların temizliği konuları üzerinde herkesin hassasiyetle durduğunu belirten Bakan Selçuk, bu konudaki en büyük teşekkürü iki bakana ettiğini söyledi. Projede Millî Eğitim Bakanlığı olarak hiçbir katkılarının bulunmadığını dile getiren Bakan Selçuk, "Tümüyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığının okulları ve bu okullardaki çocuklarımız için sağladıkları bir katkı söz konusu. İki bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığımıza çok özel katkısına müteşekkirim." diye konuştu.
 
"Taş taşa değmeyince duvar olmaz" sözünü hatırlatın Bakan Selçuk, imzalanan protokolle bu sözün çok özel bir örneğinin, iş birliğinin oluştuğunu belirterek Bakan Selçuk ile Bakan Soylu´ya teşekkür etti.
 
Başöğretmen Atatürk´ün "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla yorulmazlar" sözünü de dile getiren Bakan Selçuk, "Biz çocuklarımız için bir çalışma varsa dinlenmemek üzere yoldayız hep beraber." dedi.
 
Selçuk, projeye ilişkin, "Bizim burada kısa sürede gerçekleştirdiğimiz ama çok uzun hazırlıkları gerektiren bir proje. Projenin hazırlıkları çerçevesinde de hem temizlik işlerinde görev alacak mesai arkadaşlarımızın eğitimleri, programları hem de güvenlik görevlilerimizin eğitimleri, programları konusunda iki bakanlığımızın spesifik çalışmaları olacak." diye konuştu.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.