İLKOKULLAR İÇİN TÜRKÇE VE YABANCI DİL EĞİTİMİNİ GÜÇLENDİRECEK YARDIMCI KAYNAK SETİ  
İLKOKULLAR İÇİN TÜRKÇE VE YABANCI DİL EĞİTİMİNİ GÜÇLENDİRECEK YARDIMCI KAYNAK SETİ

İLKOKULLAR İÇİN TÜRKÇE VE YABANCI DİL EĞİTİMİNİ GÜÇLENDİRECEK YARDIMCI KAYNAK SETİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ana dil ve yabancı dil eğitimini güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Türkçe ve İngilizce dersleri için ilk kez hazırlanan 2. sınıf düzeyinde etkinlik ve öğretmen kılavuz kitaplarından oluşan yardımcı kaynak setlerinin yeni eğitim öğretim yılından itibaren okutulmaya başlanacağını bildirdi.

Özer; konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkçe ve yabancı dil eğitimini farklı mekanizmalarla öğretim materyalleri ile güçlendirerek ve aynı zamanda ölçme değerlendirme sistemini de yeniden şekillendirerek daha iyi noktaya taşımak üzere pek çok çalışma yürüttüklerini anlattı.
 
Eğitim öğretim sürecinde öğrencilere anında ve yerinde geri bildirim vermenin ve süreç içindeki gelişimini takip etmek için sınıf içi ölçme ve değerlendirme etkinliklerinin kullanılmasının önemine işaret eden Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlayıştan hareketle dil becerilerinin gelişiminin önemini de göz önünde bulundurarak Türkçe ve İngilizce dersleri için sınıf düzeyinde süreç değerlendirmeye yönelik etkinlik kitapları ve bu kitapların kullanımında öğretmenlere rehberlik etmek amacıyla öğretmen kılavuz kitaplarından oluşan setler hazırlamaya başlamıştık. Türkçe ve İngilizce dersleri için ilk kez hazırlanan 2. sınıf düzeyinde etkinlik kitapları ve öğretmen kılavuz kitaplarından oluşan yardımcı kaynak setleri tamamlandı ve yeni eğitim öğretim yılından itibaren okutulmaya başlanacak. Bunun yanında 3 ve 4. sınıflara yönelik Türkçe ve İngilizce yardımcı kaynak setlerinin hazırlık çalışmaları devam ediyor.
 
Türkçe ve İngilizce öğretim programları temel alınarak hazırlanan etkinlik örnekleriyle sınıf içi ölçme ve değerlendirme uygulamalarının zenginleştirilmesi, öğretmenlerin süreç değerlendirmeye yönelik yetkinliklerinin artırılmasını amaçlıyoruz."
 
Bakan Özer, Türkçe ve yabancı dil derslerinde tamamlayıcı ölçme ve değerlendirme yaklaşımlarının kullanılmasını istediklerini belirterek şu bilgileri verdi: "Bu hedef doğrultusunda, süreç değerlendirme temel alınarak hazırlanan yardımcı kaynak kitapların ülke genelinde yaygınlaştırılmasının, sınıf içi ölçme ve değerlendirme uygulamalarının geliştirilmesine ve süreç değerlendirmeye yönelik iyi örneklerin artmasına katkı sağlamasını planlıyoruz. Bu bağlamda dil eğitimi, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren farklı mekanizmalar ve öğretim materyalleri ile güçlendirilerek ve ölçme değerlendirme sistemi yeniden şekillendirilerek Bakanlığımızca daha iyi noktalara taşınacaktır."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.