İMAM HATİP LİSELERİ ARASINDA "6 DİLDE MÜNAZARA" YARIŞMALARI  
İMAM HATİP LİSELERİ ARASINDA "6 DİLDE MÜNAZARA" YARIŞMALARI

İMAM HATİP LİSELERİ ARASINDA "6 DİLDE MÜNAZARA" YARIŞMALARI

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen yarışmaların finalleri yapıldı. 

İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen "6 Dilde Münazara Yarışmaları"nın finalleri gerçekleştirildi. Bu yıl 10´uncusu düzenlenen yarışmaya, Türkiye genelinde 8 ayrı dalda 126 bin 942 öğrenci katıldı.
 
2009 yılında İmam Hatip Okulları arasında Arapça eğitimi ile başlayan ve bugün farklı dillerde 100 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmanın finalleri Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi
 
Finallerde dereceye giren okullar
Akademisyen ve edebiyatçıların jüri üyeliğini yaptığı münazara yarışmalarının ödül töreninde yarışmacılar ve onları hazırlayan öğretmenler ödüllendirildi. Yarışmaların finallerinde, İngilizcede birinciliği Çamlıca Kız İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Ahmet Sani Gezici Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.
 
Türkçede birinciliği Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Şehit Mehmet Karaaslan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Mevlana Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı. 
 
İspanyolcada birinciliği Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Ahmet Sani Gezici İmam Hatip Lisesi kazandı.
 
Almancada birinci ve ikincilik, iki farklı takımla yarışan Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin oldu. Rusçada birinci ve ikinciliğe, iki takım olarak katılan M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi layık görüldü.
 
10. Arapça Yarışmaları Türkiye Finalleri
Öte yandan İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam HatipLiseleri kategorilerinde düzenlenen "10. Arapça Yarışmaları Türkiye Finalleri ve Ödül Töreni" de gerçekleştirildi. 
 
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Emin Saraç Anadolu İmam HatipLisesi, Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam HatipLisesi koordinasyonunda gerçekleştirilen ve Akademi Lisan Derneği´nin paydaşı olduğu yarışmanın finalleri ve ödül töreni, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi´nde yapıldı. 
 
Dereceye giren okullar
Akademisyen ve edebiyatçıların jüri üyeliğini yaptığı yarışmaların ödül töreninde, yarışmacılar ve onları hazırlayan öğretmenleri ödüllendirildi. Yarışmaların finallerinde, İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Çocuk Şarkıları Yarışması´nda birinciliği İstanbul Ümraniye Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, ikinciliği Tokat Mevlana İmam HatipOrtaokulu, üçüncülüğü ise Çankırı Hacı Murad-ı Veli İmam HatipOrtaokulu kazandı. Hikâye Canlandırma Yarışması´nda birinciliği Kayseri Melikgazi Şehit Mehmet Polat İmam Hatip Ortaokulu, ikinciliği Samsun Vezirköprü Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Yalova Merkez İmam Hatip Ortaokulu aldı. 
 
Şiir Okuma Yarışması´nda birinciliğe Trabzon Akçaabat Şehit Ömer Uslu İmam Hatip Ortaokulu, ikinciliğe Bursa Osmangazi Mihraklı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğe ise Isparta Merkez Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu layık görüldü. Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Arapça Şiir Okuma Yarışması´nda birinciliği Şanlıurfa Haliliye Süleymaniye Kız Anadolu İmam HatipLisesi kazanırken, ikinciliği Mardin Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü de Karaman Merkez Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi elde etti.
 
Arapça Metin Canlandırma Yarışması´nda birinciliği İstanbul Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Adıyaman Merkez Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise İstanbul Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı. Arapça Bilgi Yarışması´nda birinciliği İstanbul Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise İstanbul Üsküdar Tenzile Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı. Arapça Münazara Yarışması´nda da birinciliği İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği İstanbul Başakşehir Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü de İzmit Mehmet Akif Kız Anadolu Lisesi aldı. 
 
Arapça Hat-Kaligrafi Yarışması´nda birinciliğe İstanbul Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Habil İnanç, ikinciliğe İstanbul Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Acar, üçüncülüğe ise Kocaeli Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berre Kemer değer görüldü.
 
81 ilde 100´ü aşkın merkezde bine yakın akademisyen, sanatçı, dil bilimcinin seçici kurul olarak görev yaptığı 10. Arapça Yarışmaları Türkiye Finalleri ve Ödül Töreni´nin Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Rusça bölümleri de önceki gün gerçekleşmişti. 
 
Yarışmanın ödül törenine, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.