IV. ULUSAL BİLİM KAMPI KONYA'DA BAŞLADI  
IV. ULUSAL BİLİM KAMPI KONYA'DA BAŞLADI

IV. ULUSAL BİLİM KAMPI KONYA'DA BAŞLADI

Kampta okul yöneticileri, kurumlarında gerçekleştirilen iyi uygulama örneklerini sunacak.

İlk defa 2017'de düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kamplarının dördüncüsü Konya'da başladı. Açılış programına; Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu ile birlikte farklı illerden öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Ulusal Bilim Kampı, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının (Proje Okulları) yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, onları bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek amacıyla, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğinde düzenleniyor. 
 
14 Şubat'a kadar sürecek kampta; İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Eğitimde Dijitalleşme konularında, eğitim verilecek. Ayrıca, kamp süresince, okul yöneticileri tarafından, kurumlarında gerçekleştirmiş oldukları iyi uygulama örneklerinin sunumları yapılacak.
 
İl Millî Eğitim Müdürlüklerince, illerini temsilen seçilen bir proje okulunun; yöneticisi, bir danışman öğretmeni ve iki öğrencisinin katılımıyla başlayan IV. Ulusal Bilim Kampının eğitim aşaması sonrasında, öğrenciler hazırlayacakları projelerle kampın ikinci aşamasına başvuruda bulunacak. "Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu" tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okullar ödül ve sergi törenine davet edilecek. 01-03 Haziran 2020 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezinde ilk üçe giren projeler sergilenecek, 03 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek olan törende toplam 50 bin lira ödül verilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.