KÜRESEL SALGIN VE DİJİTAL GELECEK  
KÜRESEL SALGIN VE DİJİTAL GELECEK

KÜRESEL SALGIN VE DİJİTAL GELECEK

Türkiye Bilim Derneği tarafından organize edilen "küresel salgın ve dijital gelecek" ana temalı programın açılışına katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, hem öğrenci hem de öğretmenler açısından sürekli yenilenme çabası içinde olduklarını söyledi.


Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, programın açılışında dijital yetkinliklerin zorunlu derslerle ilişkilendirildiğini söyledi.

 

Sadece öğrenciler için değil, öğretmenler açısından da sürekli bir yenilenme çabası içinde olduklarını anlatan Aşkar, şöyle devam etti:

 

"Yakında başlayacak olan IPA3 ve Dünya Bankası projeleriyle öğretmenlerimizin dijital yetkinliklerini yeniliyoruz. Bu çalışmalar iki eksende ilerliyor. Birinci eksen becerilerin yenilenmesi, ikincisi ise içeriklerin geliştirilmesi olarak belirlendi. Uzaktan eğitim sürecinde TRT okul eğitim kanallarında yaklaşık bin öğretmen ile 11 bin 143 ders videosu çekilerek 18 bin 377 saat kayıt yapıldı."

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye Bilişim Derneği gibi kurumlar adına çok sayıda katılımcının yer aldığı program, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.