MALEZYA KRALİÇESİ, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNÜ ZİYARET ETTİ  
MALEZYA KRALİÇESİ, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNÜ ZİYARET ETTİ

MALEZYA KRALİÇESİ, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNÜ ZİYARET ETTİ

Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Ankara Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti. 

Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah ve beraberindeki heyet, Ankara Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek atölyelerdeki çalışmalara katıldı. 
 
Malezya Kraliçesi Iskandariah'a Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger de eşlik etti. 
 
Malezya Kraliçesi Iskandariah, Olgunlaşma Enstitüsündeki atölyeleri gezerek uygulamaları takip etti ve bir ebru uygulaması gerçekleştirdi. Kraliçe, Enstitüde üretilin kıyafetlerin sergilendiği defileyi izledi. 
 
Kraliçe; sırma, puşide, Türkişi, seramik, cam ve bayrak atölyelerini ziyareti sırasında uygulamaları yakından incelerken enstitü yayınlarının yer aldığı kütüphanede kendisine Yöresel Anadolu Helvaları kitabı hediye edildi.
 
Enstitü içinde yer alan 100. Yıl Müzesi'nin gezilmesiyle devam eden ziyarette, müzedeki Osmanlı Dönemi etnografik eserleri heyet tarafından ilgiyle karşılandı. 
 
Anadolu mirası ve Osmanlı ihtişamını yansıtan, tamamı enstitü atölyelerinde hazırlanan giysi koleksiyonlarından oluşan "Miras" isimli defileyi izleyen Malezya Kraliçesi'ne defilenin sonunda Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy tarafından enstitü atölyelerinde hazırlanan Malezya ve Türk bayrağı takdim edildi.
 
Olgunlaşma enstitüsü atölyelerinde hazırlanan ürünlerin satışa sunulduğu birimi gezerek alışveriş yapan Kraliçe ve beraberindeki heyet, hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini tamamladı.
 
Türk kültürü ve sanatı söz konusu olduğunda Türkiye'nin köklü kurumlarından olan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, yıllardır Türk el sanatlarını araştırmak ve geliştirmekle birlikte bu sanat dallarının çağdaş yorumlarını halka sunuyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.