"MAZİDEN ATİYE AHLAT" ÖĞRENCİ PROGRAMI BİTLİS'TE YAPILDI  

"MAZİDEN ATİYE AHLAT" ÖĞRENCİ PROGRAMI BİTLİS'TE YAPILDI

Millî Eğitim Bakanlığınca tarihî ve kültürel geziler, kitap ve sinema tahlili, söyleşi, yarışma gibi çeşitli etkinliklerle öğrencilerin çok yönlü gelişiminin desteklenmesi amacıyla hazırlanan "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı; tarihî, siyasi ve kültürel açıdan önemli bir merkez olan Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde birer haftalık iki grup hâlinde organize ettiği "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci kampı projesinin ilk uygulamasını gerçekleştirdi.
 
Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan program, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilindeki iki haftayı kapsadı.
 
Programa Bitlis, Siirt, Van, Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Muş, Bingöl, Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Kars ve Ardahan illerinden, her bir grup için 10 ilden 8'er öğrenci ve 1'er koordinatör öğretmen olmak üzere 80 öğrenci ve 10 koordinatör katıldı.
 
Anadolu, fen, sosyal bilimler, Anadolu imam hatip, güzel sanatlar ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 10 ve 11.  sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan programda, akademik, sosyal ve kültürel yetenekleri ile öne çıkmış gençlerin başarılarının takdir edilerek desteklenmeleri amaçlandı. 
 
Ayrıca gençlerin millî tarih şuuru kazanımıyla beraber kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesinin sağlanması, maziden gelen tarih ve medeniyet mirasımıza sahip çıkarak geleceğe ait ufuklarını ve görüş açılarını genişletecekleri, karşılaştıkları olaylara ilişkin sorgulama yeteneklerini geliştirecekleri yeni "Türkiye Yüzyılı"nın birer ferdi olarak yetişmeleri de amaçlar arasında yer aldı.
 
Selçuklu Meydan Mezarlığı da gezildi
Program kapsamında öğrencilerin çok yönlü desteklenmesi için tarihî ve kültürel geziler, kültür sanat etkinlikleri, konser ve şiir geceleri, kitap ve sinema tahlili, söyleşi, yarışma gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, bu çerçevede Ahlat Selçuklu Şehitliği (Türk İslam mezarlığı), Emir Bayındır Kümbeti, El Aman Hanı, Harabe Şehir, Muradiye Şelalesi, Tatvan Kayak Merkezi, Van Gölü ve müzelerin ziyareti yapıldı.
 
Öte yandan Maziden Atiye Ahlat programının temalar hâlinde sürdürülmesi Bakanlıkça planlanırken gelecek dönemlerde "Ahlat'ta Fetih Ruhu", "Çanakkale'de Şehadet Ruhu" konu başlıklarının işlenerek öğrenci kampları düzenlenmesi hedefleniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.