MEB, HİNDİSTAN 8. ASYA EĞİTİM VE BECERİLER ZİRVESİ'NDE "KRİZ DÖNEMİNDE EĞİTİM SİSTEMİNİ AKSATMADAN DEVAM ETTİREN ÇALIŞMALARI" PAYLAŞTI  
MEB, HİNDİSTAN 8. ASYA EĞİTİM VE BECERİLER ZİRVESİ'NDE

MEB, HİNDİSTAN 8. ASYA EĞİTİM VE BECERİLER ZİRVESİ'NDE "KRİZ DÖNEMİNDE EĞİTİM SİSTEMİNİ AKSATMADAN DEVAM ETTİREN ÇALIŞMALARI" PAYLAŞTI

Asya'daki Eğitim ve Beceri Bakanları, politika yapıcıları ve seçkin eğitimcileri bir araya getiren "Asya Eğitim ve Beceriler Zirvesi (ASES)" Karnataka Eyaleti'nin Başkenti Bangalore'de 15-19 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşti.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Asya Eğitim ve Beceri Zirvesi ile 13'üncüsü düzenlenen Didac Hindistan-Konferans ve Sergisi geniş bir katılımla yapıldı. 
 
Dünya Eğitim Formu ortak organizasyonunun Asya bölümü olan etkinlikte, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, katılımcılara; eğitim alanında Türkiye'deki başarı öyküleri, iyi uygulama örnekleri ve özellikle salgın, deprem gibi kriz dönemlerinde eğitim sisteminin aksamadan, güçlü bir şekilde devam etmesi için yapılan çalışmalar ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında bilgi verdi.
 
Etkinliğin 2. gününde Tiess Fuarı'nın açılışını Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri; Finlandiya, Karnataka ve Maldivler Eğitim Bakanları ile birlikte gerçekleştirdi.
 
Geniş bir katılımla gerçekleşen etkinlikte, Asya ülkeleri ile eğitim alanında iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen temaslarda bulunuldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.