Müsteşar Tekin, Londra´da Dünya Eğitim Forumu´na katıldı  
Müsteşar Tekin, Londra´da Dünya Eğitim Forumu´na katıldı

Müsteşar Tekin, Londra´da Dünya Eğitim Forumu´na katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet, Londra’da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu’na katıldı.

Müsteşar Tekin, Londra´da Dünya Eğitim Forumu´na katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet, Londra’da düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden eğitim bakanının bir araya gelmesiyle eğitimde karşılaşılan zorluklar ve fırsatların değerlendirildiği Dünya Eğitim Forumu’na katıldı. Forum’da dünyanın çeşitli yerlerinden konuşmacıların katıldığı genel toplantılar ve belirli konulara odaklanılan özel grup toplantıları yapıldı. Ocak ayı içerisinde yapılan forum için her yıl farklı bir tema belirleniyor. 2018 yılının teması ise “Öğrencileri başarıya hazırlama: düşünme, yapma, refah ve öğrenme” olarak belirlendi.
 
Müsteşar Tekin, dünyanın birçok ülkesinden eğitim bakanlarının yanı sıra üst düzey yöneticilerin bir araya geldiği forumda Arjantin Eğitim Bakan Yardımcısı Maria de las Mercedes Miguel ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmede Arjantin´in dönem başkanlığı esnasında G20´nin gündemine getirdiği eğitimde iş birliği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Müsteşar Tekin programı kapsamında, Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleriyle lisansüstü eğitim yapmak üzere yurtdışına gönderilen öğrencilerle bir araya geldi. Yurt dışında okuyan öğrencilerin Türkiye’nin akademik geleceğindeki önemine vurgu yapan Müsteşar Tekin, toplantı boyunca öğrencilerin eğitim ve sosyal konularla ilgili sorunlarını dinledi. Çalışma faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Tekin, “Ülkemizden çeşitli zorlukları aşarak İngiltere’ye eğitim amacıyla gelen öğrencilerimizin bütün problemlerinin çözümüne yardımcı olmak, yalnız olmadığınızı hissettirmek için buradayız” dedi. Tekin, öğrencilerden kendilerini her konuda geliştirmelerini ve Türkiye’ye döndüklerinde var güçleriyle çalışmalarını istedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.