ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMALARI'NIN SEKİZİNCİSİ BAŞKENTTE GERÇEKLEŞTİ  
ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMALARI'NIN SEKİZİNCİSİ BAŞKENTTE GERÇEKLEŞTİ

ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMALARI'NIN SEKİZİNCİSİ BAŞKENTTE GERÇEKLEŞTİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında başkent Ankara'da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi.


Öğretmenler Odası Buluşmaları programıyla her ayın ilk hafta sonunda farklı illerdeki öğretmenlerle bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugüne kadar ikisi İstanbul'da olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas ve ikinci kez Ankara'da gerçekleşen buluşmalarda binlerce öğretmenle istişarede bulundu, onlara tek tek söz vererek sahanın görüş, öneri ve taleplerini aldı.

 

Buluşmanın başında 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Bakan Tekin, "Asrın felaketinde başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaşamını yitiren tüm canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

 

Bakanlık olarak depremin yıkıcı etkilerini yaşayan bölgedeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için bir seferberlik anlayışı içinde faaliyetler yürüttüklerine işaret eden Tekin, başta "arama kurtarma", "bakım ve onarım", "okulların eğitim öğretime hazırlanması", "psikososyal destek", "üretim", "taşımalı eğitim", "barınma ve beslenme", "kırtasiye dağıtımı", "LGS ve YKS hazırlık kursları", "halk eğitim kursları", "öğretmenlere yönelik hizmet içi faaliyetler", "MEB AKUB ekiplerinin çalışmaları" olmak üzere gece gündüz demeden birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

 

Tekin, Bakanlık olarak deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yürütmek için tam bir seferberlik hâlinde çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

 

Bakanlık politikalarının karşılık bulabilmesi için öğretmenler başta olmak üzere diğer eğitim paydaşlarıyla her zaman istişare kültürüyle hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Tekin, bu sayede birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

 

Bakanlığın önemli bir çalışması olan müfredat değişikliğinin yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını dile getiren Tekin, "Müfredat, hızla değişen dünya koşulları, güncel gelişmeler göz önünde bulundurularak devamlı güncellenecek canlı ve dinamik bir yapıda olmalı. Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referans değerlerimizin ışığında oluşturulmuş bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmalarımızı tamamladık, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız inşallah..." değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakanlık olarak hayata yeni geçirdikleri bir diğer projenin de Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi yerleşkesinde müzik ilkokulu ve müzik ortaokulu olduğunu hatırlatarak tematik spor okullarıyla ilgili de ilgili federasyonlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

 

Buluşmaya katılan öğretmenler ise tek tek söz alarak eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini aktardılar. Öğretmenler, söz konusu bu buluşmaların kendilerine verilen değerin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak kendilerine bu imkânı tanıdıkları için Bakan Tekin'e teşekkür ettiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.