PANSİYONLU OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ KAMPTA BULUŞTU  
PANSİYONLU OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ KAMPTA BULUŞTU

PANSİYONLU OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ KAMPTA BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay Derneği iş birliği ile "Çamkoru Gençlik Kampı" düzenlendi.

Çamkoru Gençlik Kampı'na,  pansiyonlu okullarda öğrenim gören 12 ilden, 56 kız öğrenci ve bu okullarda görev yapan 16 müdür yardımcısı katıldı.
 
Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK, Çamkoru'daki gençlik kampında öğrencilerle buluştu, "Ziya Hoca"nın selamını getirdim dedi. "İlkini 23-29 Haziran'da İstanbul Heybeliada'da gerçekleştirdiğimiz gençlik kamplarının ikincisi olan Çamkoru gençlik kampında sizlerle buluşmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. Böylesi büyük bir organizasyonun ortaya konulmasında değerli çalışma arkadaşlarıma, Türk Kızılayına, katılım sağladığınız için siz değerli öğrencilerimize, sizleri buraya getiren öğretmenlerimize ve sizi bize emanet ettikleri için ailelerinize teşekkür ederim. Bir eğitimci olarak, sizlerin spordan ebruya, halk oyunlarından dramaya birçok farklı aktiviteden faydalanmanız çok kıymetli. Sevgili öğrenciler, size Ziya Hoca'nın selamını getirdim. Bu kampta okuduğunuz Türk ve dünya klasiklerinden iki eseri, "Liseliler Okuyor" projesi kapsamında sosyal medya üzerinden Bakanımıza ulaştırdığınız takdirde, Bakanımızın da bizzat katılacağı gençlik kampından siz de faydalanabilme şansını yakalayacaksınız."
 
Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim ALTAN da programda yaptığı konuşmada "Ülkemizin farklı şehirlerinden buraya gelen siz değerli gençleri ağırlamaktan memnunuz. Değerli gençler, kendinizi geliştirdiğiniz bir ilgi alanınız olsun. Bu spor olur, sanat ya da zanaat olsun fark etmez ama kendinizi iyi hissettiren uğraşlar edinin. Aile bağlarınızın güçlenmesi için aile içi iş bölümüne mutlaka katkı sağlayın. Bu sizin de gelişiminizi olumlu yönde etkiler. Umarım ki buradaki arkadaşlığınız ileride dostluğa dönüşür. Ortak birtakım çabalarınızla devam ettireceğiniz dostluğunuzu aileniz, ülkeniz, dünya ve insanlık adına değerlendirirsiniz." diye konuştu. 
 
Kampta, öğrenciler temel ilk yardım ve afet eğitiminin yanı sıra ebru, drama, müzik, spor ve gezi gibi farklı etkinliklerden faydalanıyor.  

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.