SAKARYA'DA ÖĞRENCİLER CUMHURİYET'İN 100. YILINI ÇİZDİKLERİ RESİMLERLE KUTLADI  
SAKARYA'DA ÖĞRENCİLER CUMHURİYET'İN 100. YILINI ÇİZDİKLERİ RESİMLERLE KUTLADI

SAKARYA'DA ÖĞRENCİLER CUMHURİYET'İN 100. YILINI ÇİZDİKLERİ RESİMLERLE KUTLADI

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin ebru, karakalem ve yağlı boya eserlerinden oluşan sergi açıldı.


Sergide, öğretmen ve öğrencilerin okullarda hazırladığı resimler ilçe meydanında sunuldu. Cumhuriyet ile ilgili duyguların resimlere yansıtıldığı sergi, ilçe sakinleri tarafından büyük beğeni topladı.

 

Sergide eseri yer alan Kocaali Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Çatalbaş, resim yaparken duygularını yansıtmaya çalıştığını ifade ederek, bugünlere gelmek için çok mücadeleler verildiğini söyledi. Çatalbaş, "Bu duyguları tarif edemem ama Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim için çok savaşlar verdi. Yaralanmasına rağmen mücadelesine devam etti. Biz de ondan almış olduğumuz bu emaneti, daha çok ilerletmeye çalışacağız." diye konuştu.

 

Diğer bir öğrenci Edanur Akçara da Cumhuriyet'in 100. yılı için özel bir çalışma yapmak istediklerini dile getirerek, "Öğretmenlerimizle resimler çizdik. Bu resimleri çizerken Cumhuriyet için neler yapıldığını anladık. Türk insanının en sevdiğim yönü; birlik olabilmemizdir. Varlıklarıyla yokluklarıyla hastası, genci, yaşlısı; herkes birlik olup 100 önce bu topraklara sahip olduk." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.