Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı  
Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı

Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı

Millî Eğitim Bakanlığı, fen, matematik, sınıf ve okulöncesi öğretmenlerin  öğretim programları doğrultusunda sorgulamaya dayalı ders etkinlikleri gerçekleştirmek ve bu etkinlikleri diğer öğretmenlerle paylaşmasını sağlamak amacıyla “Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı” düzenliyor. 

Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 15-16 Haziran 2015 tarihlerinde Başkent Öğretmenevinde  “Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı” düzenlenecek.

Öğrencilerine fen ve matematik eğitiminde sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak konferansa, çeşitli illerden yaklaşık 180 öğretmen katılacak.

Bilindiği üzere Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Scientix Projesi´ne Mart 2014 tarihinden itibaren Ulusal Destek Noktası olarak dâhil oldu. Konferans, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü ve Avrupa Okul Ağı arasında yapılan Scientix Projesi sözleşmesi doğrultusunda düzenleniyor.

Scientix Projesi, Avrupa ülkelerinde sorgulamaya dayalı fen ve matematik eğitimini Scientix Portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Scientix Portalına “http://scientix.eu” adresinden ulaşılabiliyor. Portalda, fen ve matematik öğretmenlerinin derslerinde kullanabilecekleri, öğrencilerin bilimsel düşünme ve araştırma yapma becerilerini geliştirmeye yönelik sorgulamaya dayalı projeler ve ders materyalleri paylaşılıyor.

 

Konferans, tüm katılımcıların öğretmen olduğu bir konferans olma özelliğini taşıyor

Tüm katılımcılarımın öğretmen olduğu konferans sonrasında, öğretmenlerin hazırladığı ders etkinliği sunumları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Portalından yayımlanacak ve bu sayede Eğitimde FATİH Projesi´ne içerik desteği sağlanmış olacak.

FATİH Projesi sayesinde okullardaki bütün öğretmen ve öğrenciler Scientix Portalında yayımlanan Fen ve Matematik Eğitimi Projeleri ve ders materyalleri imkânlarından faydalanabilecek. 

Konferans programı ile ilgili tüm bilgilere, http://scientix.meb.gov.tr/Konferans/konferans.htmladresinden ulaşılabilir.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.