Suriyeli çocuklardan Millî Eğitim Bakanlığına ziyaret  
Suriyeli çocuklardan Millî Eğitim Bakanlığına ziyaret

Suriyeli çocuklardan Millî Eğitim Bakanlığına ziyaret

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı heyeti ve beraberindeki Türk ve Suriyeli öğrenciler, Suriyeli çocukların eğitimi konusunda yürüttüğü çalışmalardan ötürü Millî Eğitim Bakanlığını ziyaret etti.

Suriyeli çocuklardan Millî Eğitim Bakanlığına ziyaret

Ziyarette vakıf heyetini ve öğrencileri kabul eden Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfının BM ile beraber çok güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, bu proje çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına yaptıkları ziyaretten ötürü vakıf yöneticilerine teşekkür etti. Çocukların milliyetinin olmadığını ifade eden Demirci, "Çocukların milleti kendileridir. Suriye’den gelen arkadaşlarımız ile Türkiye’den gelen arkadaşlarımız güzel bir birliktelik oluşturarak aramızda bulunuyor.

 

Suriyeli mülteci çocuklara değinen Demirci, "Onlar bir savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar. Ülkemize geldiler onlara evimizi açtık. Biz yüzyıllarca bu coğrafyada birlikte yaşadık. Aynı hassasiyetleri gösterdik. İnşallah sizlerin çabasıyla geleceğe dair önemli adımlar atacağız." dedi. Demirci şöyle devam etti: "Suriye tekrar inşa edilecek ve sizler Türkiye´de aldığınız eğitim ile doktor, mühendis, siyasetçi, bürokrat ve öğretmen olarak ülkenize döneceksiniz ve ülkenizi tekrar ayağa kaldıracaksınız. İnşallah Şam´ın, Halep´in, Celabrus´un sokakları yine neşeli geleceğe dair ümitli çocukların çığlıklarıyla oyunlarıyla şenlenecek. İnşallah Türkiye ´deki dostluklarınız arkadaşlıklarınız o gün de devam edecek ve sizler Türkiye´deki arkadaşlarınızla beraber Suriye´deki arkadaşlarınızla bu coğrafyada güzel günlere dair güzel işler yapacaksınız."

 

Türkiye´de yaklaşık 615 bin Suriyeli çocuğun eğitimine devam ettiğini hatırlatan Demirci, "Son çocuğa kadar ulaşmak bizim azmimiz. Suriye tekrar ayağa kalkacak ise bu ancak sizlere verilecek nitelikli eğitimle gerçekleşecek. Bunun şuuru ile çalışıyoruz."

 

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Mehmet Duman da, Suriyeli çocukların eğitimi konusunda yürütülen çalışmalardan ötürü Milli Eğitim Bakanlığına ve kendilerini kabul ettikleri için Demirci´ye teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.