TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI EĞİTİM BAKANLARI TOPLANTISI ÖZBEKİSTAN'DA YAPILDI  
TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI EĞİTİM BAKANLARI TOPLANTISI ÖZBEKİSTAN'DA YAPILDI

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI EĞİTİM BAKANLARI TOPLANTISI ÖZBEKİSTAN'DA YAPILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 7. Eğitim Bakanları toplantısına katıldı.

Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, TDT'nin Özbekistan/Semarkant'ta düzenlenen 7. Eğitim Bakanları toplantısına katıldı. Özbekistan Okul Öncesi ve Okul Eğitimi Bakanı Hilola Umarova'nın ev sahipliğindeki toplantıya Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan  eğitim bakan ve bakan yardımcıları ile TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.
 
Burada konuşan Bakan Yardımcısı Yılmaz, tarihî ve kültürel birliği olan Türk devletlerinin diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da iş birliği yapmasının, bilgi ve deneyim paylaşmasının önemini vurguladı. Yılmaz, "Bugün bizleri bir araya getiren sadece dilimiz, ortak tarihimiz, ortak coğrafyamız ve kültürümüz değil; aynı zamanda müreffeh bir geleceği, Türk Asrı'nı hep birlikte inşa etme arzumuz, irademizdir. Bu çerçevede dost ve kardeş ülkeler arasında eğitimde iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen bu toplantıyı oldukça önemsiyoruz." ifadesini kullandı.
 
TDT olarak genç ve dinamik nüfus yapısı ile nitelikli genç nesilleri yetiştirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu, eğitim algısının her gün geliştiği bu dönemde yeni arayışlar ve yapılanmaların hızlı bir değişimi beraberinde getirdiğini anlatan Yılmaz, bu değişime uyum sağlamanın eğitimde kaliteyi yükseltip nitelikli insan gücü yetiştirmek olduğuna dikkati çekti.
 
"Yaz tatillerinde öğrencilerin karşılıklı misafir edilmesi çok faydalı olacaktır"
Yılmaz, Türkiye'deki okullarda hâlihazırda TDT zirve toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda ortak Türk tarihi, ortak Türk edebiyatı ve Türk Dünyası Coğrafyası ders kitaplarının okutulduğunu bildirerek, bu kitapların kardeş ülkeler arasında kültürel ve tarihî bağın daha da kuvvetlenmesi için bütün ülkelerde okutulması gerektiğini söyledi.
 
Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, yaz tatillerinde öğrencilerin karşılıklı olarak misafir edilmesinin çok faydalı olacağını, bu çerçevede yaz tatillerinde Türkiye olarak kardeş ülkelerden ortaöğretim düzeyindeki öğrencileri misafir etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
 
Toplantıda, TDT üyesi ülkelerin Eğitim Bakanları gündemdeki konuları değerlendirdi. Bu kapsamda üye ülkeler arasındaki kardeş okul uygulama programının başlatılması, Harezmi Matematik Olimpiyatları'nın Özbekistan'da düzenlenmesi, erken çocukluk eğitimi ve bakımı ile ilgili yapılan çalışmalar ve yükseköğretim öğrenci değişim programı ile ilgili hususlar ele alındı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.