"TÜRKİYE'NİN YILDIZLARI" ÇİN'DEN ÖDÜLLE DÖNDÜ  

"TÜRKİYE'NİN YILDIZLARI" ÇİN'DEN ÖDÜLLE DÖNDÜ

Öğretmen ve öğrencilerden kurulan Türkiye'nin Yıldızları Takımı, Çin'de düzenlenen Robot Yarışması'nda "Ülkesini En İyi Temsil Eden Takım" seçildi.

Gençlerin bilime, teknolojiye ilgisini arttırmak amacıyla kurulan robot takımı başarılarına bir yenisini daha ekledi. Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan takım 2017'de ABD-New York, 2018'de Çin-Shenzhen, 2019'da ABD-San Diego'da düzenlenen robot yarışmalarında da başarı sağlamıştı.
 
Türkiye'nin Yıldızları
Takım, 1- 4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Çin'in Şanghay şehrinde düzenlenen FRC Off-Season Robot Yarışmasına katılmak amacıyla 4 okulun iş birliği ile kuruldu. Öğretmenlerimiz Cengiz Kural ve Okan Özkan ile öğrencilerimiz Muhammed Akif Tobcil, Erdem Yılmaz, Azra Asude Algun, Berke Can Aslan, AhmetAltun ve Kenan Emre Ergül, "Türkiye'nin Yıldızları Takımı" için bir araya geldi. 
 
Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartal Bilim ve Sanat Merkezi, Başakşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 6 haftalık bir çalışmanın ardından kendi robotlarını üretti.
 
Türkiye'nin Yıldızları Takımı, 70 takımın yarıştığı turnuvada çeyrek finale kalma başarısını gösterdi ve  "Ülkesini En İyi Temsil Eden Takım" ödülünü kazandı. Katıldıkları yurt dışı organizasyonda gösterdikleri performansla dikkati çeken öğrenciler, Türk bayrağıyla çıktıkları platformda, ödül coşkusu yaşadı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.