Havize Öğretmen, Yaptığı Çalışmalarla Öğrencilerin Sevgisini Kazandı

188

07 Ekim 2024 13:26

Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Osmanlı Mahallesi'ndeki Ayşe-Mehmet Maşa Anaokuluna müdür olarak atanan Havize Yatkın, okulu öğrenciler için daha cazip hâle getirmek amacıyla hummalı çalışmalara başladı.
 
Okulun içini ve bahçe duvarlarını rengârenk süsleyen Havize Öğretmen, okulu yeni eğitim öğretim yılına yetiştirebilmek için yaz aylarında dâhi okulda zaman geçirdi. Yatkın,  renklendirmenin yanı sıra okula gösteriler için sahne kurdu.
 
Velilerle birlikte okulun duvarlarına çocukların ilgisini çekecek hayvan ve çiçek figürleri çizen Havize öğretmen, atık malzemeleri de süs eşyasına çevirerek çocukların erken yaşta geri dönüşümün önemi hakkında bilinçlenmesini hedefliyor.
 
Okula devamsızlığı olan öğrenciler için harekete geçerek mahallede ev ziyaretleri yapan Havize Öğretmen, okula devam sayısını artırdı. 
 
Mahallenin kırsalda olması nedeniyle anneler çok fazla sosyalleşme imkânı bulamadığı için onlarla çeşitli etkinlikler düzenleyen Yatkın, çocukların eğitim kalitesini artırabilmek için eğitime velileri de dâhil etti.