BAKAN TEKİN'İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI  
BAKAN TEKİN'İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

BAKAN TEKİN'İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Bakan Tekin mesajında şunları söyledi: 
 
"Kıymetli Öğretmenlerim, 
Sevgili Öğrencilerim, 
Maarif Camiamızın Değerli Fertleri,
Yüce Milletim,
 
Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 30 Ağustos 1922'de nihayetlenmesiyle elde edilen büyük zafer; İstiklal Savaşı'nı bitiren kesin bir 'Türk zaferi' kimliğiyle milletimizin asırlardır her şart altında sürdürdüğü bağımsızlık ve hürriyet kabiliyetinin şanlı bir örneği olarak tarihe geçmiştir. Bize özgür ruhumuzu, bağımsızlıktaki kararlılığımızı her yıl yeniden anımsatan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
 
30 Ağustos Zaferi, makûs talihimizi yenerek aydınlık bir gelecek inşa ettiğimiz millî bağımsızlığımızın ufkunu işaret eder. Bu zaferlerimizle şekillenen bilinci nesilden nesile aktarmak, yaşadığımız bu coğrafyada hürriyetimizi korumak, milletimizin onurunu en üst düzeyde tutmak için var gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 
 
Dünyanın büyük krizlere sahne olduğu bir dönemden geçiyoruz. Başta Filistinli kardeşlerimizin uğradığı haksızlık, bizlere bir kez daha kudretli bir devletin ehemmiyetini işaret ediyor. Biz her 30 Ağustos'ta bağımsızlık mücadelesi tecrübemizle mağdur olan her millete sahip çıkmak, elimizden gelen desteği onlara vermekle sorumlu bir milletin evlatları olduğumuzu biliyoruz. 
 
Birlik ve beraberliğimize kasteden birçok hain saldırıyı püskürtmüş, nice zorlukların üstesinden gelmiş bir millet olduğumuzu unutmadan müreffeh ve aydınlık geleceğimize duyduğumuz inançla birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. 'Türkiye Yüzyılı' hedefimizin zeminini oluşturan bu zaferler, gençlerimizin yüreklerini ve akıllarını ulusal bir şuurla besleyerek çok daha büyük hedeflere ve aydınlık ufuklara bakmalarını sağlayacak.
 
Bu duygu ve düşüncelerle egemenlik bilincimizin bir örneği olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı tebrik ediyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncelikle olmak üzere kahraman ordumuzun mübarek şehitlerini rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun..."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.